Zlobr málem králem

Zlobr málem králem
Sdílej
 

Animovaný mix pohádek naruby se dočkal třetího pokračování. Shrek se má stát králem a Fiona porodí trojčata. Bude to tak jednoduché?


Po happy endu druhého dílu to vypadalo, že ušatý zlobr založí veselou zelenou rodinku a s Fionou budou žít šťastně až do smrti. Pomyslný třetí díl nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob by tak byl asi dost nudný. To jeho tvůrci samozřejmě nemohli dopustit a jali se kout dalšího Shreka, dokud je ještě zelený, ehm... žhavý.

Problémy, problémy, problémy

Král Harold pomalu stárne a korunu má zdědit právě náš zlobr. Cítíte problém? Ano, Shrek opravdu není prototyp silného panovníka a do kralování se nehrne.

Naopak, rozhodne se, že bude lepší, když království převezme Fionin mladinký a vzpurný bratranec Artuš. A nastává problém číslo dvě. Shrek ho nejdříve musí najít, udělat z něj muže schopného vládnout, a tím pádem nechat Fionu na čas samotnou. Problém číslo tři je na světě.

Neodbytný neřád Krasoň se rozhodne využít Shrekovy nepřítomnosti a s pomocí všemožných pohádkových záporňáků vezme království Za sedmero horami ztečí.

Trojčata zlobřata

Fiona však není žádná rozmazlená princeznička. S kolegyněmi Sněhurkou, Popelkou, Zlatovláskou a Růženkou založí elitní bojové komando, které se otravnému Krasoňovi postaví s odhodláním nakopat mu ten jeho překrásný zadek. A abychom si nemysleli, že Shrek má za manželku nějakou mlátičku, konečně se ve třetím díle provalí Fionino velké tajemství o trojčatech zlobřatech.

Souboj trojek

Shrek Třetí, Piráti z Karibiku (Na konci světa) a Spiderman 3 tvoří trojici nejočekávanějších filmů nastávajícího léta. Spiderman už v druhém týdnu promítání utržil přes šest set milionů dolarů, čímž se dostal na trůn kasovních trháků.

Uvidíme, jak to bude vypadat po 14. červnu, kdy má Shrek Třetí oficiální premiéru. Český divák ho však mohl vidět už 28. května na zlínském filmovém festivalu, pro který udělali američtí producenti vzácnou výjimku!


McShrek

Neohrabaný Shrek ještě ani nebyl v kinech a už vyvolal povyk. Je totiž hlavní postavou kampaně proti dětské obezitě, kterou vede americká společnost Health and Human Services, ale zároveň propaguje tyčinky Snickers, bonbony M&M's, a dokonce se stal hlavní postavou reklamní kampaně restaurací McDonald's, které jsou poslední dobou synonymem pro nezdravé stravování a obezitu. Shrek je prostě na roztrhání a producenti už nevědí, k čemu chudáka zlobra propůjčit dřív.

2010: Zelená sága pokračuje

Filmaři nejsou žádní peciválové a o těch z dílny DreamWorks to platí dvojnásob.

Už teď připravují Shreka 4, který má do kin dorazit v roce 2010, a po něm studio DreamWorks plánuje uvést film Kocour v botách (Puss in Boots).

Jeho hrdinou bude právě oblíbená postavička, která se poprvé objevila ve Shrekovi 2 a v mnoha scénách velkého zlobra dokonce zastínila. Vypadá to, že kocourova kariéra je teprve v plenkách, ale slibná.



O filmu

www.shrek3.cz
www.shrek.com
www.dreamworks.com



Film měl premiéru 14. června