OLÉ - vyhrajeme!?

Sdílej
 

NutellaZ utkání Chelsea FC - S.S. LazioNaše veršovánka se pěkně rozrůstá a na dokončení básničky chybí posledních pět řádek. Přibyli taky další tři výherci, kteří dostali vždy krásný fotbalový míč a balení šesti čokoládových krémů Nutella. Pokud jste náhodou ani tentokrát nevyhráli, nezoufejte, šanci máte právě dnes - soutěž o nejlepší rým stále pokračuje. Zadání je jednoduché, ceny skvělé - zamyslete se a pokuste se vymyslet sedmý řádek fotbalové hymny. Váš rým by měl být vtipný, měl by fotbalisty povzbudit k lepším výkonům třeba v příštím ročníku některého z evropských pohárů. Nejlepší rým bude dopsán do prvního volného řádku naší zatím nedokončené básničky. Autoři tří nejvtipnějších rýmů dostanou podobně jako minule pravý kopací míč a balení šesti čokoládových krémů Nutella. Na vítěze, jehož rým si budete moci v příštím ABC přečíst, pak navíc jako prémie čeká fotbalový dres, na který mu umístíme jeho jméno. Své odpovědi - rýmy posílejte okamžitě (poštou na adresu redakce, e-mailem na lezak@ringier.cz, faxem na 02/612 161 26). Čím dříve se zapojíte, tím vyšší je vaše šance na výhru. nutellaVýherci minulého kola soutěže: Jan Krenický, Skalice u České Lípy, Tomáš Brož, Praha 4 a Jiří Buchta, Blansko. Všem gratulujeme!

Napiš rým

(dopiš jen řádek s číslem 9!)

ABC č. Rým Autor
3 Sparta v Lize mistrů válí, redakce ABC
4 jeden gól za druhým pálí. J. Pěček, Dašice
5 Soupeři se třesou strachy, M. Janíčková, Šumice
6 jsou nad nimi černé mraky. J. Holub, Dolní Újezd
7 Už se snesla gólů sprška, P. Rajnoch, Fr.-Místek
8 Spartu porazit je fuška. J. Krenický, Skalice
9 ...

Co vím o fotbalu?

míčMáme pro vás ještě jednu fotbalovou soutěž. V ní si můžete ověřit své znalosti týkající se fotbalu. Soutěžní úkoly: 1. V minulém ročníku Ligy mistrů sehrála Sparta Praha nešťastné zápasy právě s Dynamem Kyjev. V Kyjevě vyhrála 1 : 0, ale přesto byla vyřazena. Pamatujete si, co se stalo? 2. Útok Chelsea FC vede vytáhlý norský útočník, jehož jméno zná každý fanoušek fotbalu. Znáte ho i vy? 3. Loňské finále Ligy mistrů se hrálo 26. 5. 1999 v Barceloně. Víte, která dvě mužstva se v něm utkala? 4. A víte, jakým výsledkem tohle utkání skončilo?

Řešení

1. Sparta doma prohrála 0 : 1 a byla vyřazena na pokutové kopy, 2. Tore André Flo, 3. Manchester United FC a FC Bayern Mnichov, 4. Manchester vyhrál 2 : 1.