TV TIPY

TV TIPY
Sdílej
 

Záhady Toma Wizarda
(dokument)
Tajný recept na výrobu zlata, to by byl objev! Honzovi se honí hlavou myšlenky na dobu, kdy na pražském dvoře císaře Rudolfa II. pobývala řada zajímavých osobností. Byli mezi nimi i dva angličtí alchymisté - Edward Kelley a John Dee. Přízeň si získali také u mocného muže českého království Viléma z Rožmberka, a tak se brzy ocitli i na jeho panství v Třeboni.
ČT2 - 15.30 - středa 20. 6.



Honza málem králem

(pohádka)
Foto
Honzovi je nejlíp za pecí, jenomže máma rozhodla, že se musí vypravit do světa. Vždyť tam na něj třeba někde čeká princezna a půl království!
Tenhle mládenec není vůbec hloupý, jak ho líčí některé pohádky. Je chytrý a veselý a ze všeho nejvíc nesnáší nespravedlnost. Pohádku s Jiřím Kornem a Naďou Konvalinkovou v hlavních rolích natočil v roce 1976 Bořivoj Zeman.
Nova - 20.00 - pátek 22. 6.



Král Drozdí brada

(pohádka)
Foto
Na královském hradě vzbudí zvědavost mladého krále Jana vyprávění kočovné herecké společnosti o zlé a bezcitné princezně Anně. Rozhodne se s herci odjet do země krále Matouše a s jejich pomocí napravit rozmarné dívce hlavu. Pohádkový příběh na motivy stejnojmenné pohádky bratří Grimmů natočil ve spolupráci slovenských a německých filmařů režisér Miloslav Luther.
Prima - 20.00 - pátek 22. 6.



Cestou i necestou - Evan z Kanady

(dokument)
Desetiletý Evan žije v kanadské provincii Quebec. Do vzdálené školy jezdí autobusem, který řídí Claude. Dnes je v Montrealu: -20 stupňů Celsia, bývá tu ale i o dvacet stupňů méně. Do Evanovy školy chodí celkem osm set žáků, z toho šest set jich dojíždí školními autobusy. To vyžaduje zvláštní systém nastupování a řazení. O víkendu vás Evan zavede do podzemního obchodního centra a také absolvujete výlet na sněžnicích.
ČT1 - 7.55 - sobota 23. 6.



Správce statku

(film)
Foto
Na statku Solec v Českém ráji se toho moc neděje. Žije zde majitelka paní Kubová se svými dvěma syny, hospodská Marie a koňačka Lucka. Začínají letní prázdniny a každodenní stereotyp určují starosti dospělých a povinnosti a nuda dětí. S příchodem tajemného Františka se situace rázně mění. Snímek získal hlavní cenu dětské poroty na mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně 2004.
ČT1 - 15.55 - sobota 30. 6.