Milí přátelé,

Sdílej
 

je to tady! Máte před sebou první prázdninové ábíčko a spolu s ním i několik týdnů mimo školní lavice. Začalo nejkrásnější období z celého roku! Bylo tomu tak za našeho dětství a ani teď to samozřejmě není jiné. A takové to bude navždy - dokud se bude chodit do školy. Uvědomte si však, že kdyby nebylo školy, tak by nebylo ani prázdnin a nezažívali byste jedinečné pocity svobody a štěstí z toho, že konečně nemusíte myslet na učení, zkoušení, testování a podobné "přítěže"Prázdniny jsou k tomu, abyste nabrali síly, pročistili si hlavu a na podzim pak mohli být zase ještě lepší než v minulém školním běhu. Zkuste si s kamarády zahrát hru, kterou se s přáteli dodnes bavíme. Hlavní otázka je jednoduchá: Co si představíte, když se řekne konec školního roku, prázdniny, léto?

Vyprávíme si o tom s velkým nadšením a předháníme se v barvitém líčení vzpomínek. Poslední školní den právě skončil... a co dál? Třeba rychle pro zmrzlinu, pro takové množství, které když se sní, tak omrzne celá pusa. Se zmrzlinou si sednout na louku, koukat se na modré nebe, vychutnávat si chladně sladkou rozkoš na jazyku a v mysli se těšit z toho, že zítra se nic nemusí, protože příštích osm týdnů se skládá jen ze samých sobot. Jeden vypráví a všem ostatním se přitom vybavují další a další zážitky, no jak by ne, když se mluví o takové vzácnosti, jakou je nekonečné volno, v němž si můžeme dělat, (skoro) co nás napadne.

Léto u rybníka, na táboře, na kole, u moře, na horách. Kdekoliv. Je tady, patří jen vám a my vám přejeme, abyste si ho pořádně užili!