TV TIPY

TV TIPY
Sdílej
 
TV TIPY

ČT1 - 13.00 - pátek 6. 7.
Už zase skáču přes kaluže (film)
Lidský film režiséra Karla Kachyni zřejmě mnozí z vás už dobře znají.
Je adaptací stejnojmenné autobiografické knihy australského spisovatele Alana Marshalla, která líčí příhody malého chlapce postiženého obrnou.

Nova - 21.55 - úterý 10. 7.

Hvězdné války: Epizoda I (film)
George Lucas se už od fenomenálního diváckého úspěchu první (vlastně čtvrté) epizody Hvězdných válek netajil tím, že má připraveny náměty na další tři samostatné části. První z nich, Skrytá hrozba, vypráví o rodičích Lukea - Anakinu Skywalkerovi a princezně Amidale z malé nezávislé planety Naboo, která se postaví nenasytné Obchodní federaci.

Nova - 20.00 - středa 11. 7.

Na pytlácké stezce (film)
Hrdinou dobrodružného příběhu ze šumavských lesů je malý Vašek, vnuk hajného Straky. Chlapec nechtěl jet s rodiči do Bulharska, a proto tajně utekl z domu a vypravil se za dědou do útulné šumavské hájenky. Straka se s kolegou Antošem snaží odhalit pytláka, který řádí v revíru. To ale musí počkat na Vaška, jemuž pomůže náhoda.

ČT1 - 15.05 - středa 11. 7.

Zapomenuté výpravy - Plavba voru Kantuta (dokument)
Se zatajeným dechem sledoval v Jižní Americe český emigrant Eduard Ingriš výpravu Thora Heyerdahla na voru Kon-Tiki. Norský badatel tehdy chtěl praktickým pokusem dokázat, že tichomořské ostrovy byly osídleny indiány z jihoamerického kontinentu. Ingriš nelenil a postavil podobný vor z balsy, který nazval podle indiánského květu.