Maršál a špion

Maršál a špion
Sdílej
 
STOLNÍ HRA


Desková hra Maršál a špion není u nás žádnou žhavou novinkou. Poprvé se objevila už před více než dvaceti lety a dodnes tato první edice patří k nejoblíbenějším stolním hrám českých rodin. Letos společnost Dino vydala novou edici, která by měla oslovit další generace hráčů.

NOVÉ PROVEDENÍ

V čem je nový Maršál a špion jiný? Pouze ve zpracování. Hra má stejná pravidla, stejně rozmístěná pole na hracím plánu i stejný počet hracích kamenů. Zpracování se však změnilo výrazně k lepšímu. Ve staré edici byly hrací kameny vyrobeny z měkkého kartonu, takže se různě kroutily a hráči se museli zdržet prudkých pohybů i hlubokého dýchání, jinak si rozehranou partii rozfoukli a museli začít znovu.

Nová edice má hrací kameny ze silného kartonu s umělohmotnou podstavou. Také provedení hracího plánu je mnohem kvalitnější a konečně i sama krabice hry dostala důstojnou formu.

JAK SE HRAJE

Pokud jste hru Maršál a špion nikdy nehráli, máte nyní možnost to napravit. Hra je určena dvěma hráčům a zanese vás do období napoleonských válek, kde na bitevním poli máte za úkol ochránit prapor svého vojska a zároveň uchvátit válečný prapor soupeře. K tomu máte k dispozici armádu vojáků, poddůstojníků a důstojníků, ale také miny, které je vhodné rozmístit tak, abyste zamezili přístupu k vlajce. Síla vojáků v soubojích je určena jejich hodností a miny může odstraňovat pouze k tomuto účelu určený specialista.



Hodnocení: 4,5 *
Dino
+ klasika českých her, provedení
- po více partiích stereotypní