Samsung SGH-M300

Samsung SGH-M300
Sdílej
 

Jedním z velmi úspěšných i oblíbených telefonů značky Samsung bylo i véčko s typovým označením E700.


Ač názvem odlišné, je M300 jeho pokračovatelem a ne ledajakým; bude bezesporu trhákem pro všechny, kteří kladou důraz na poměr cena výkon. Kdo si již přečetl cenu tuší obyčejný low-end. Navzdory své ceně však M300 není předpotopní.
Designově se nejedná o žádný zázrak, ale neurazí.

Až s ním začnete pracovat, oceníte malé rozměry (80 x 40 x 16,7 mm), nízkou hmotnost (63 g) a hlavně kvalitní zpracování. Vnější displej je monochromatický s rozlišením 96 x 96 ob. Vnitřní zobrazí 65 000 barev na ploše 128 x 196 a co je hlavní, je výborně čitelný i na slunci. Zabudovaný fotoaparát má rozlišení jen 640 x 480 pix.
Telefon má GPRS třídy 10, ale vzhledem k absenci připojení telefonu k počítači, je tato technologie stejně takřka nevyužitelná. Proč tedy M-300 obhajuji? Zejména kvůli kombinaci kvalitního zpracování, světelného displeje a lehké manipulaci. Může se to zdát málo, ale tohle každý low-end nenabízí.

Výrobce: Samsung
Web: www.samsung.cz
Cena asi 3000 Kč
+ cena, rozměry, displej
- GPRS prakticky k ničemu, nelze propojit s počítačem



Zajímavost

Revoluce v mobilním internetu
Že Írán není úplně normální zemí, jak se nám extrémní odpůrci válek na blízkém východě snaží namluvit, dokazuje i jedno rozhodnutí tamní vlády. V poslední době se v Íránu přes mobilní telefony šíří MMS s nemravným a urážlivým obsahem. A jelikož sex je tam naprosté tabu, nabízí vláda finanční odměny za informace vedoucí k dopadení odesílatele.



JAVA

3D Need for Drift
3D Need for Drift je další trojrozměrný automobilový simulátor. Největší předností je jasně grafika a hratelnost. K dispozici je pět různých aut a šest různých prostředí, ve kterých se konají závody.

Výrobce: THQ Wireless, Platforma: J2ME
Web: www.playmobil.cz
Cena: 79 Kč
+ grafika, hratelnost
- málo rozlehlá prostředí



Moji kamarádi mají ICQ na mobilní telefon, kde ho mohu sehnat?

Petr Hromada, Vestec
ICQ na mobilní telefon je výborná služba, která je ovšem trnem v oku mobilních operátorů, jelikož místo psaní SMS si lidé zaplatí nepoměrně levnější službu neomezeného internetu a využívají jeden z řady messengerů. Zatím je možné tyto messengery používat bezplatně, otázka je na jak dlouho. Jeden takový messenger pro OS Symbian najdete na www.icq.com. Jako další studnici moudrosti doporučuji zadat do libovolného vyhledavače "ICQ na mobil".