Samsung U700

Samsung U700
Sdílej
 

Samsung U700 patří svým vzhledem i výbavou mezi naprostou špičku mobilních telefonů bez operačního systému.


Ačkoli je z levných materiálů, působí díky pevné vysouvací konstrukci a kovovému lesku velmi solidně a zároveň stylově. Vysouvání je díky už mnohokrát prověřenému mechanismu naprosto plynulé a nejeví známky opotřebení.

Od konkurence se U700 liší například už ovládáním. Dvě tlačítka a navigační kroužek totiž nejsou jediné ovládací prvky. Po spuštění telefonu se rozsvítí čtyři dotyková tlačítka reagující pouze na dotyk živou tkání.

Jelikož telefon podporuje sítě 3. generace, nabízí možnost videokonferencí či datových přenosů UMTS a HSDPA. Když se dostanete do míst, která nejsou signálem sítě 3. generace pokryta, o přenos dat se postará GPRS nebo EDGE. Mobil je samozřejmě použitelný jako přehrávač, chlubí se velmi kvalitním displejem s rozlišením 240 x 320 bodů a 3,2 MPx fotoaparátem.

Výrobce: Samsung
Web: Samsung.cz
Cena: cca 12 000 Kč

+ nabitý funkcemi, povedené ovládání i design
- cena


Zajímavost: iPhone i do Evropy

Společnost Apple, výrobce veleúspěšného iPodu, nedávno potvrdila, že svůj iPhone bude dodávat i na evropský trh. V západní Evropě se ukáže již v září, v České republice až příští rok. iPhone se stal velkým trhákem dlouho předtím, než se vůbec dostal na trh. Zaujal širokou veřejnost svým vzhledem, revolučním ovládáním a zejména nejlepším přehrávačem hudby mezi mobilními telefony.


Land of the Dead

Hra Land of the Dead je inspirována stejnojmenným hororem George Romera. Stejně jako ve filmu i v této 2D arkádě je váš úkol vypořádat se s pořádně dlouhým zástupem zombíků. Ve hře vás čeká zajímavé prostředí i spousta zbraní.

Výrobce: Ojom, Platforma: J2ME
Web: www.playmobil.cz
Cena: 79 Kč
3,5/5
+ adventurní prvky
- krátká herní doba


Co jsou GPRS a EDGE?

Lenka Vobecká, Jihlava
GPRS (General Packet Radio Service) je mobilní datová služba pro sítě GSM. Narozdíl od svých předchůdců se neplatí za čas využívání služby, ale pouze za počet přenesených dat. Ačkoli použití GPRS je širší, používá se zejména pro připojení k WAPu, e-mailu nebo počítače k internetu. EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) je pouze revizí technologie GPRS. Dosahuje mnohem vyšších rychlostí. K dispozici však je pouze ve větších městech.