Sony Ericsson J120i - Telefonující rádio

Sony Ericsson J120i - Telefonující rádio
Sdílej
 


Máte hluboko do kapsy, nebo zkrátka víc než volat nepotřebujete?


V takovém případě tu máte dalšího kandidáta ke koupi - Sony Ericsson J120i, který se navíc od svých low-end konkurentů odlišuje zabudovaným FM rádiem.

Samotné seznámení s mobilem začnu netradičně výtkou. Chápu, že za design se platí a nelze očekávat za půldruhého tisíce stylovku, ale černá barva, hrany a hodně staromilské značení tlačítek působí opravdu neohrabaně. Mnohem nepříjemnější však pro potencionální kupce bude tuhá klávesnice. Psaní SMS příjemné rozhodně není. Na druhé straně je třeba pochválit sympatické rozměry telefonu (99 x 44 x 17 mm) i hmotnost (75 g).

J120i je poplatný svému účelu. Malý displej s rozlišením 96 x 64 pixelů je vhodný jenom ke čtení textu. Žádné obrázky si na něm skutečně neprohlédnete! Na závěr bych zdůraznil, že nelze očekávat datové funkce, přehrávání MP3 či možnost nahrávání nových her. J120i je jen telefon na volání a textovky.

Výrobce: Sony Ericsson
Web: www.sonyericsson.cz
Cena: cca 1500 Kč
+ nízká cena
- kromě FM rádia prakticky žádné funkce


Zajímavost

Vysavač ovládaný telefonem
Mobilní telefony jsou možná největším fenoménem současnosti. Ač si to mnozí neuvědomují, čím dál tím víc přebírají povinnosti nebo funkce, které si člověk dřív obstarával pomocí jiných přístrojů (hodinkami počínaje přes walkman až třeba po fotoaparát či počítač). Další funkcí, jíž vymysleli korejští konstruktéři, je ovládání vysavače pomocí mobilního telefonu. Testovací stroje se prozatím ovládají pomocí čtyř tlačítek simulující směrové šipky. Co přijde příště?


JAVA

Sturmtrupp Mars
2D strategickým hrám ve stylu Duny 2 nikdy neodzvoní. Například nové verze legendárního Command & Conquere se na PC objevují každé dva roky. Také Strumtrupp Mars svým prostředím i atmosférou Dune 2 velmi připomíná. Ovšem narozdíl od PC her, je tato hra založena na jiném principu – po celé mapě stavíte pouze obranné věže. I když se to zdá neuvěřitelné, Strumtrupp Mars je velmi zábavná a svým způsobem i originální hra, se kterou si užijete spoustu zábavy.

Výrobce: Handy Games, www.wapstranky.cz
Platforma: J2ME
Cena: 79 Kč
+ zábavná strategie
- špatný zvuk


PTÁTE SE

Proč se nesmí používat mobilní telefony u benzínových pump?
Jan Kaděra, Ústí nad Labem
Jedná se o stejný problém jako například u telefonování na palubě letadel. V pravěku mobilních telefonů se věřilo, že signál z mobilů může způsobovat různé problémy. Ať už se jedná o už tisíckrát propíranou rakovinu nebo ovlivňování elektronických zařízení, což může být kritické právě u letadel. Jednou z hrozeb je i možnost zapálení hořlavých látek. Ačkoli tyto hypotézy jsou už dávno popřené, bezpečnostní pravidla zůstávají.

Autor

Stranu připravuje Honza Binder