Milí přátelé,

Sdílej
 

určitě jste si všimli, že se v každém čísle ABC většinou nabízí hned několik možností, jak něco vyhrát. Ceny se snažíme vybrat vždycky zajímavé, aby stálo za to luštit křížovku nebo se pustit do vytváření něčeho složitějšího, vtipného, nápaditého, a přitom se neodchýlit od zadání. Velká soutěž mívá dvě nebo tři kola, a jelikož ábíčko vychází jednou za čtrnáct dní, chce to trochu trpělivosti a počkat si na dvě, nebo dokonce tři po sobě vycházející vydání. Představuje to celý měsíc u dvoukolové a šest týdnů u tříkolové soutěže!

Pak začíná být v redakci poněkud těsno. Postupně totiž přicházejí balíčky i balíky a shromažďují se u redaktora, který si tvůrčí zadání vymyslel. Někdy jich je tolik, že dotyčný už za několik dní není u svého stolu ani vidět: aby se vůbec dostal k počítači, musí je nejprve všechny otevřít.

Budí tím samozřejmě pozornost, všichni kolem jsou zvědaví, obdivujeme se výrobkům, pečlivě je zkoumáme a prohlížíme. Nakonec přichází okamžik, kdy se musí vybrat ty nejlepší, nejoriginálnější. Není to jednoduché, nejraději bychom odměnili všechny práce, ale to bohužel nejde, protože máme jen omezený počet cen. Odborná porota spravedlivě ohodnotí výrobky, které postoupily až do nejužšího kola, a pak už dárky putují k výhercům.

V redakci je však klid jen chvilku, sotva stačíme uklidit prázdné krabice a stohy papírů, už začínají poštou chodit zásilky z další soutěže a my jsme zase netrpěliví, jaká překvapení na nás čekají.

Nezapomeňte, že i v tomto vydání jsou soutěže!