KRÁTCE

KRÁTCE
Sdílej
 

- Brian May, kytarista kapely Queen, se stal čestným rektorem Univerzity Johna Moorese v britském Liverpoolu.
Vtipné je, že svou doktorskou práci obhájil teprve vloni. Tedy po třiceti letech od chvíle, kdy ji začal psát. Okřídlená věta sice říká, že praví rockeři jsou až staříci, ale už se nezmiňuje o výšce jejich inteligence. Ale na čestného rektora to asi stačí, jak vidno.


- Abychom se dneska zalíbili rockerům, bude i další novinka z tohohle ranku. O tom, že se legendární Led Zeppelin znovu spojili a před měsícem odehráli obrovský koncert v Londýně, se píše už dlouho. Nyní je zřejmé, že o nic nepřijdou ani jejich mimobritští fanoušci. Robert Plant a jeho spoluhráči totiž podle kapely The Cult, která Zeppelinům předskakovala v Londýně, plánují na letošek celosvětové turné.

- Hudební tip na těchto čtrnáct dnů: pražská breakbeatová kapela Le Pneumatiq kolem producenta DC Howsky vydala loni v listopadu debutové album Beat Safari. Veselá písnička Life z této desky se dočkala ještě srandovnějšího lego videoklipu. Povedená práce, asi to byla piplačka. YouTube vyhledávací slova: Le, Pneumatiq, Breakbeat, Life.