Lineární střílečka El Matador

Lineární střílečka El Matador
Sdílej
 

El Matador je lineární střílečka, která se svým stylem podobá slavnému titulu Max Payne. Proti vám budou stát těžce vyzbrojené bandy kriminálníků, kteří na vás šetřit olovem rozhodně nebudou.

A vy musíte oplácet stejně. El Matador vám nedá chvilku oddechu a takřka celou dobu hry se nacházíte uprostřed divokých přestřelek. Přežít není jednoduché.

Jak přežít


Hned na začátku hry se velmi rychle spřátelte s tlačítkem pro rychlé ukládání (F5). Automatické savy nejsou zrovna dobře rozmístěné a bez manuálního ukládání byste často museli opakovat velkou část mise.

Buďte opatrní! Života není mnoho a krátká dávka ze samopalu nebo výstřel z brokovnice vás může lehce zničit. Postupujte vždy od jednoho krytého místa k druhému. Úrovně jsou z herního hlediska skvěle navržené a skýtají mnoho míst pro zákeřné přepady nepřátel. Je nutné být pořád ve střehu. Šikovné je využívat třeba výbušné sudy a kanystry. Ale pozor, totéž dělají i nepřátelé.

K dispozici máte mnoho typů zbraní. Dobře si každou z nich vyzkoušejte a využívejte jejich výhod. Každá zbraň je vhodná pro určité prostory a situace.

Pod tlačítkem TAB a levý Shift se skrývá zpomalovací režim (bullet-time), pomůže vám zejména na otevřených prostorech s mnoha nepřáteli. Bullet-time však není zázračný a je potřeba zvažovat, kde ho nejúčinněji použít.

Jste v koncích?


Každý správný hráč sáhne po cheatu až v nejkrajnější nouzi. I pro El Matador jich pár existuje a najdete je v tabulce. Rádi bychom vyzdvihli především cheat Ninja. Jde sice o menší podvod, ale také zajímavé oživení hratelnosti. Po aplikaci cheatu Ninja budete dělat velmi dlouhé a vysoké skoky, během nichž lze efektivně střílet. V kombinaci s bullet-time je to lahůdka.



Cheaty


Klávesou ~ zapněte konzoli a napište následující kódy včetně uvozovek:
"health" = nezranitelnost
"weapons" = všechny zbraně
"ammo" = neomezená munice
"ninja" = vysoký skok




Ze hry do reality

Puška AK74
Ve hře narazíte na velmi účinnou ruskou automatickou pušku AK-74 ráže 5,45 mm. Ta je moderní nástupkyní známé AK- 47, jejíž konstrukce byla inspirována německou puškou StG 44 z období druhé světové války. AK-74 je dobře ovladatelná, odolná a má skvělou kadenci 650 ran za minutu. Bohužel je také velmi oblíbená u teroristů.



Edice PC her ABC vyšlo:

Nibiru (29. 1. 2008)
Polda 5 (12. 2. 2008)

PC hry z Edice ABC koupíte na stánku za cenu 37 Kč v období prodeje konkrétního čísla ABC