Devil May Cry 4

Devil May Cry 4
Sdílej
 

Hit ABC

Série Devil May Cry je konzolová legenda, stejně jako její hlavní hrdina Dante, který efektními údery kouskuje démony a monstra. Ve čtvrtém díle ho však autoři sesadili z postu vládce a vy si větší část epického dobrodružství projdete s novým bojovníkem jménem Nero. S ním přišly i nové zbraně, schopnosti a způsoby boje.

Také čtvrtý díl je drsná řežba, při níž v otočkách vyskakujete do vzduchu, drtíte nepřátele mečem, střelnými zbraněmi a mnoha svými nadpřirozenými schopnostmi. Během bojů vytváříte úžasná smrtící komba. Tahle nespoutaná akce je prostříhávána dech beroucími video sekvencemi, jimiž se dostáváte do příběhu. Úžas je pak dovršen nádherným grafickým zpracováním a také monumentálními souboji s ohromnými bossy.

Chválu si zaslouží i bezproblémové ovládání, kdy při nižší obtížnosti lze produkovat efektní komba jen mačkáním jednoho tlačítka. Dostane vás i široká paleta možností, jak vylepšovat postavu novými bojovými dovednostmi. Devil May Cry 4 podřizuje všechno pohodové hratelnosti, netrápí náročnou obtížností, ale přitom dokáže strhnout. Výjimečný konzolový kousek.

Hodnocení: 90
Výhody: strhující grafické zpracování, dokonalá a zábavná akce, nespočet způsobů boje a zbraní, systém upgradů zbraní, ovládání

Foto

Nevýhody: někdy zlobí kamera, pouze v angličtině
Výrobce: Capcom
Web:

(www.devilmaycry.com)






Co se hraje
Moto GP 07

PC / konzole - závodní

Zatímco v autech můžete závodit v kdejaké hře, motorkám vládne jediná série – Moto GP. Ta s číslem sedm reprezentuje loňskou sezonu na všech okruzích (včetně Brna) a hvězd královské třídy Moto GP. Čekají vás ostré souboje třeba s Casey Stonerem, božským Valentinem Rossi a dalšími borci. Jak těžká to bude bitva, záleží na nastavení obtížnosti simulace. Veteráni Moto GP série si zkusí třeba ovládat přední a zadní brzdu odděleně nebo si nastaví změny přilnavosti při rychlém přidání plynu. Pro ovládání je pak ale vhodné vlastnit gamepad.

Kromě závodů si vyzkoušíte ještě mod Challenges, jenž vás prověří v různých disciplínách. Po absolvování sezony se otevře možnost provětrat jednostopé mašiny na okruzích ve městech.
Foto

Moto GP 07 nepřinesl do série nic nového a nabízí stále stejnou zábavu. Závody jsou plné divokých předjíždění a zvládnout tyhle stroje na vyšší obtížnosti není snadné, což může někoho odradit. Skvělý zážitek přináší multiplayer. Pokud však motorkám holdujete, je tato hra jasnou a dobrou volbou.

Hodnocení: 75
Výhody: licencované závody, známé okruhy a slavná jména, slušný jízdní model a možnost nastavení obtížnosti, multiplayer
Nevýhody: nic nového v sérii, vysoké HW nároky, špatné AI
Výrobce: Climax

Web:

(www.motogpthegame.com)





Na co se těšit
Battlefield: Bad Company

PC / konzole - FPS
Název hry vás možná lehce zmátl. Battlefield tentokrát nebude znamenat multiplayerově zaměřený titul, ale hutnou singleplayer střílečku, kde on-line bitvy hrají až druhé housle. Jako žoldák se rozhodnete vzepřít rozkazům a začnete bojovat na vlastní pěst.

Battlefield: Bad Company staví své prezentace na několika základních kamenech. Tím hlavním je extrémní zničitelnost prostředí, kterou budete takticky využívat. Skrývá se nepřítel v budově? Vybourejte si stěnu domu raketou! Občas si kromě pušky vyzkoušíte i bojovou techniku včetně tanků a vrtulníků. To vše v parádním grafickém zpracování a s dokonalými zvuky. Těšte se na válečné léto!

Proč se těšit: unikátní zničitelnost prostředí, rozlehlá bojiště, mnoho druhů zbraní i techniky, špičková grafika
Datum vydání: léto 2008
Výrobce: Digital Illusions

Web:

(www.battlefield.com/badcompany)




Herní zprávy

Battlestation: Pacific

Foto

Minulý rok nás zaujala válečná arkáda Battlestation: Midway a letos se chystá její pokračování. Opět budete smět ovládat letadla, lodě a ponorky. Nově přibude pěchota. Bojiště budou větší, hezčí a hra nabídne více taktických i strategických možností. Mrkněte na www.battlestations.net.

Zombíci ve hrách

Zombíci už ve hře vyděsí málokoho. Připravovaný multiplayerový titul Left 4 Dead by jejich reputaci mohl napravit (www.l4d.com). A když už jsme u zombíků, rozhodně vyzkoušejte mod pro Half-Life 2 Zombie Panic: Source (www.zombiepanic.org). Zde si za nemrtvé můžete i zahrát.