Ratatouille

Ratatouille
Sdílej
 

Ratatouille
DVD - ANIMOVANÝ

Stát se kuchařem v proslulé francouzské restauraci je sice těžké, ale ne nemožné. Pokud však jste k tomu ještě vyhlášený bacilonosič, vyhlídky máte téměř nulové. Vycíděná kuchyně a krysa z kanálu k sobě zkrátka nepatří. Malý hlodavec Remy by ale pro svůj sen udělal všechno. Svou šanci dostane, když se spřátelí s popleteným kuchtíkem Linguinim z pověstné restaurace, kam chodí uspokojovat své chuťové kalíšky pařížští gurmáni. Netradiční přátelství vyústí v řadu zábavných situací.
Poslední kousek animátorského studia Pixar je zvláště vypečený a velmi dobře vás pobaví. V letošním roce získal Oscara v kategorii nejlepší celovečerní animovaný film.

LEŽ




HODNOCENÍ: 90%

+ BONUSOVÝ PŘEDFILM
- FILM SPÍŠ NA VELKÉ PLÁTNO

BUENA VISTA, USA 2007, 110 MINUT
REŽIE: BRAD BIRD



PRÁVĚ V KINĚ

3:10 Vlak do Yumy
Předat lapeného zločince spravedlnosti může být těžší, než se zdá. Napínavý western s charizmatickými padouchy
PREMIÉRA 6. 3. 2008

Jumper

Mladík David Rice má schopnost teleportace, a tak si užívá nezřízený život bez hranic. Brzy se o něj ale začne zajímat tajná vládní organizace, která ho chce zlikvidovat
PREMIÉRA 6. 3. 2008

10 000 př. n. l.

Akční drama z období, kdy se na naší planetě lovili mamuti, v režii Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Godzilla)
PREMIÉRA 13. 3. 2008



MOJE KNIHA

HEJ TY

Míša, 12 let


Přiznám se, že knížky čtu málo, jen když mám na to čas. Naposledy jsem četla knížku Křeček drží dietu. Moc mě bavila, protože je docela srandovní.



Hobit

KNIHA - KOMIKS

Příběh Bilba Pytlíka, odvážného hobitího hrdiny, a strýčka Froda Pytlíka z trilogie Pán prstenů je mnohem pohádkovější než příběh jeho slavnějšího synovce. Knize to ale nijak neškodí. Možná právě naopak. Tuto jedinečnou knihu J. R. R. Tolkiena před časem převedli Charles Dixon a Sean Deming do komiksové podoby.
Jako výtvarníka si vybrali Davida Wenzela, což - jak se ukázalo - byla jedinečná volba. Komiksový Hobit u nás vychází již podruhé, tentokrát v pevné vazbě.

LEŽ


HODNOCENÍ: 95%

+ SKVĚLÉ ZPRACOVÁNÍ
- VYŠŠÍ CENA

ARGO, 2007, 128 STRAN
AUTOR: J. R. R. TOLKIEN



Kronika rodu Spiderwicků

KINO TIP - DOBRODRUŽNÝ

Když se sourozenci Jared, Simon a Mallory přestěhují z rušného New Yorku do opuštěné staré vily na venkově, jsou zprvu otrávení ze zdánlivé nudy. Brzy však zjistí, že blízké okolí je zajímavější, než se na první pohled zdálo. Malý Jared nalezne v podkroví starého domu knihu, která jim odhalí tajemství přilehlého lesa plného kouzel.

Současně tím ale také rozpoutají válku s nadpřirozenými bytostmi, protože nejsou jediní, kdo má o knížku zájem. Režisér Mark Waters zfilmoval vzrušující příběh na motivy stejnojmenné knižní série velmi obstojně, i když ne příliš originálně, velmi se totiž podobá loňské Terabithii. I přesto film potěší nejen fanoušky knižní předlohy.

JOSEF CIPRA




HODNOCENÍ: 90%

+ PROPRACOVANÉ DIGITÁLNÍ BYTOSTI
- NEPŘÍLIŠ ORIGINÁLNÍ

BONTONFILM, USA 2008, 95 MINUT
REŽIE: MARK WATERS



Kronika rodu Spiderwicků

KNIHA – DOBRODRUŽNÁ

Pětidílná fantasy série vás zavede do úžasného světa, ve kterém zlobři, skřítci, jednorožci a podobná kouzelná stvoření žijí hned vedle lidí. Normálně je samozřejmě neuvidíte, to byste si nejdříve museli přečíst Klíč Arthura Spiderwicka k určování kouzelných tvorů, jako to udělali sourozenci Graceovi. Ti si tím ale zadělali na pořádné problémy. Po této staré kouzelné knížce totiž pátrá zlotřilý obr Mulgarath, který se nezastaví před ničím, aby ovládl svět.

JOSEF CIPRA



HODNOCENÍ: 90%

+ SVĚTOVÝ BESTSELLER
- NENÍ MOŽNÉ PŘESKOČIT DÍLY

KNIŽNÍ KLUB, 2006, PĚT DÍLŮ
AUTOŘI: TONY DITERLIZZI A HOLLY BLACKOVÁ