Moskva to Berlin

Moskva to Berlin
Sdílej
 
Velitelé, pozor! Pohov. Právě se nacházíte před branami pekla východní fronty.

Foto
Připravte se na kruté bitvy u Stalingradu, Kursku, Moskvy i Leningradu. Dobře si teď pročtěte a zapamatujte několik následujících rad.

Jak útočit

Nejlepší obranou je útok, avšak musí být dobře a uvážlivě proveden. V první řadě zkuste pomocí pěchoty - nejlépe průzkumníka - zapátrat po pozicích nepřítele. Plazte se a zůstanete tak dlouho neviděni.
Foto

Jakmile je objevíte a máte dostatek dělostřelecké podpory, využijte ji a oslabte tak jeho pozice. Pak proveďte útok z několika stran pomocí těžkých tanků následovaných hůře obrněnými vozidly. Pěchotou útočte až nakonec a usaďte ji do budov či připravených obranných pozic. Nezapomeňte ani na obsazování nepřátelských tanků a děl, které jejich posádka opustila nebo byla zničena.

Taktické tipy

Foto

• Plamenometčík je smrtící a účinná jednotka, která dokáže propálit i pancíř tanků. Je však lehce zranitelný. Používejte ho zejména pro léčky.

• Jednotku velitele umístěte do tanku s dobrým pancířem a dělem. Bude tak dobře chráněn a navíc z tanku uděláte velmi přesnou a účinnou zbraň.

• Opravárenským vozům a zdravotníkům udělte rozkaz "Volný pohyb". Budou tak sami léčit a opravovat vaše poškozené jednotky. Ušetříte spousty sil.
Foto

• Letectvo je dobré nejen k bombardování, ale také dokáže být skvělou průzkumnou jednotku, která odhalí skryté léčky nepřítele.

• Plamenometčíka udržujte dále od ostatních jednotek. Pokud ho nepřítel zasáhne může svým výbuchem poškodit i vaše vlastní jednotky.

• Průzkumník je nedocenitelná jednotka. Dokáže být pro nepřítele téměř neviditelný a přitom sám vidí daleko. On i pěchota obecně jsou okem tankových fomací.



Encyklopedie

Foto

Ve hře je spousta různých typů tanků, děl a dalšího arzenálu. Všechny si můžete pohodlně prohlédnout v encyklopedii. Mrkněte hlavně na položku Specialita, kde jsou vyzdviženy zásadní vlastnosti zbraně.




Ze hry do reality


Opravdová válka
Foto

Inspirací této a jiných her je bohužel skutečná druhá světová válka, která přinesla zkázu a miliony mrtvých. Pokud chcete vědět, jak takové bitvy prožívali obyčejní vojáci Rudé armády, přečtěte si knihu Abdulina Mansura s názvem Krvavá cesta od Stalingradu. Jde o působivé vyprávění jejího autora, válečného veterána.



Edice PC her ABC vyšlo:


Nibiru (ABC č. 3)
Polda 5 (ABC č. 4)
El Matador (ABC č. 5)
Flatout (ABC č. 6)
Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy (ABC č. 7)



Ahoj,
nezastihl jsem nikde hru adventuru Polda 5 a hrozně bych ji chtěl. Je možné si ji u vás objednat?

Rosa
Foto

Ahoj Roso,
hry z Edice ABC, které již nejsou na stánku, si samozřejmě objednat můžeš, ale ne v redakci ABC. Doposílání her zajišťuje jejich distributor, napiš proto prosím na adresu info@praguepromotion.cz.
Zuzana

Dotazy pište na lestinova@ringier.cz , předmět EDICE.