The Club

The Club
Sdílej
 

Hit ABC

Dosáhnout co nejvyššího skóre byla kdysi v hrách nejčastější motivace. Dnes se přidaly další věci jako strhující příběh, vypracované vlastnosti postavy apod. Střílečka z pohledu třetí osoby The Club se vrací k herním kořenům a dodává pojmu skóre zase sílu. Dělá z hraní sport a zároveň zkoušku vašeho postřehu i přesného míření. Ve hře se účastníte šílených turnajů, v nichž probíháte různými uzavřenými lokacemi s cílem přežít (což se podaří téměř vždy), a hlavně získat maximum bodů.

Body dostáváte samozřejmě za likvidaci nepřátel. Záleží však na tom, kam je trefíte (headshot je nejlepší), jak to provedete a jak jste přesní a rychlí. Důležitým aspektem úspěchu jsou tzv. komba, jež násobí získané body. Čím rychleji nepřátele likvidujete, tím kombo narůstá. Jakmile chvilku zaváháte, už pádá dolů.
Turnaje lze procházet s osmi různými postavami, mezi kterými bohužel není kromě vzhledu velký rozdíl. Také turnaje, přestože se konají v různorodých lokacích, mohou časem působit stereotypně. The Club je drsná střílečka, která umí při honbě za nejlepším bodovým výsledkem přitáhnout a pobavit. Nevadí-li vám její bezduchost a jste-li soutěživý typ hráče, kterému jde o skóre, rozhodně si v klubu užijete.

Foto

Hodnocení: 75
Výhody: adrenalinová a zběsilá střílečka, různé zbraně i nepřátele, systém bodování a komba, pěkná grafika, zajímavé herní mody
Nevýhody: lokace si jsou podobné, mezi postavami jsou malé rozdíly, bezduché, krátké
Výrobce: Bizarre Creations
Web:

(www.bizarrecreations.com/)


Hra je vhodná pro hráče od 17 let



Co se hraje

XIII Century: Smrt, nebo vítězství

Foto

Nenechte se obrázky splést. Nečeká vás recenze nějakého datadisku Medieval 2: Total War. Strategie XIII Century je vzhledem a zaměřením Medieval 2 jen podobná. Máme tady třinácté století, rytíře, lučištníky, šermíře a další středověké jednotky. Ty pak vypustíme do krutých bitev. XIII Century neobsahuje žádnou strategickou kampaň jako Medieval. Jde jen o soubor historicky přesných středověkých bitev poskládaných do pěti kampaní. Hrát lze kampaně za Anglii, Francii, Německo, Rusko a Mongolsko, což představuje zhruba třicet střetů. Pokud je vám to málo, sáhněte po multiplayeru nebo po volných bitvách s libovolným nákupem jednotek.

V celkovém hodnocení je tahle středověká řežba zábavná, ač někdy nepříjemně obtížná strategie. Nenarazili jsme na žádné závažné chyby, vyhovovalo nám ovládání, líbila se grafika a bavil multiplayer. Avšak XIII Century musíme nešťastně srovnat s velmi podobným Medieval 2: Total War. A to nedopadne dobře. XIII Century toho za svou cenu nenabízí mnoho.
Foto


Hodnocení: 70
Výhody: historický přesné simulace slavných bitev, příjemné ovládání, atmosféra, pěkná grafika, vyladěné
Nevýhody: jen balík scénářů, někdy nepříjemně obtížné, vysoká cena
Výrobce: Unicorn Games Studio
Web:

(www.1cpublishing.eu)





Na co se těšit

Battlefield: Heroes



Zbláznili jste se do Team Fortress 2? My ano! Dostala nás nejen hratelnost, ale i stylová, kreslená grafika. Něco podobného čekáme od Battlefield: Heroes, připravované multiplayerové střílečky, kterou půjde hrát zcela zdarma. Stejně jako u TF2 i zde bude hratelnost založena na týmové spolupráci mezi třemi typy vojáků.
Máte-li rádi zákeřné akce, sáhněte po tichém zabijákovi se schopností zneviditelnění. Nováčky uspokojí nejrozšířenější a obyčejný voják. Ti zkušenější pak zvolí obrovského chlapíka s neméně obrovskou zbraní a odolností. Skvělé je, že své hrdiny pak budete moci vylepšovat a dělat z nich elitní vojáky. Nebudou chybět ani tanky, letadla a jiný těžký arzenál. A to vše zdarma!

Proč se těšit: jednoduchá hratelnost, týmová spolupráce postav a jejich vylepšování, stylová grafika, zcela zdarma
Datum vydání: léto 2008
Výrobce: Digital Illusions
Web:

(www.battlefield-heroes.com)





Herní zprávy

Třetí Simíci

Jedna z nejpopulárnějších her světa se na dlouhou dobu zasekla u druhého dílu. Sice jsme byli zavaleni hromadou datadisků, ale teď se konečně na obzoru objevilo plnohodnotné třetí pokračování. Čeká vás obrovský nový svět a mnoho skvělých vylepšení. Podívejte se na thesims3.ea.com.
Foto

Portály v Prey 2

Tak trochu omylem ulétla na internet informace o připravovaném Prey 2. Hlavním hrdinou by opět měl být indián Tommy a autoři do hry přinesou také mnoho vylepšení. To nejlepší zatím vidíme v nové možnosti vytvářet si portály sám, podobně jako například v excelentní hře Portal. Těšíme se.