Vzhled a hudba

Vzhled a hudba
Sdílej
 

Vzhled a hudba : Motorola Rokor Z6
NÁŠ TIP

Americký výrobce mobilních telefonů se i tentokrát řídil příslovím "ševče, drž se svého kopyta" a na trh uvedl další stylový telefon. Netradiční, avšak pro Motorolu typický vzhled s výsuvnou konstrukcí.


Kdyby se ale tvůrci drželi u nových modelů pouze vzhledu, daleko by nejspíš nedošli. Z6 se proto snaží na potenciální zákazníky útočit také přes hudbu. Přehrávač nabízí pohodlnou práci a třídění MP3, k telefonu je navíc dodávána 1GB paměťová karta. Zvuk je i na přiložených sluchátkách poměrně slušný. Z tradičních funkcí nikde Z6 výrazně nezaostává, pokud ale nevyžadujete operační systém nebo funkce sítí 3G; nabídnout může třeba EDGE třídy 12. Vysoká cena a velká spotřeba baterie však přetrvávají jako největší minus.



HODNOCENÍ: 75%

+ DESIGN, HUDBA
- CENA


VÝROBCE: MOTOROLA
WEB: WWW.MOTOROLA.CZ
CENA: KOLEM 6000 Kč



Můj mobil

Kristýna, 11 let


Líbí se mi posílání MMS, protože na rozdíl od běžných esemesek umožňuje posílat i obrázky a animace. Takový vzkaz má pak mnohem lepší úroveň.


Ptáte se

Co znamenají u technologie GPRS/ EDGE čísla v závorce?
LENKA VOBECKÁ, LIBEREC

Údaj, například GPRS (4+1), znamená, že daná technologie dokáže využít čtyři time sloty pro stahování a jeden time slot pro odesílání dat. A co znamená time slot? Jde o přenosovou kapacitu, která se rovná jednomu telefonnímu hovoru. Když tedy využíváte GPRS (4+1), můžete v lepším případě stáhnout pětkrát více dat, než se přenese při telefonním hovoru. Jeden time slot má kapacitu přibližně 33,8 kilobitu za sekundu.



Palivové články

ZAJÍMAVOST

Technologií palivových článků se japonská firma Toshiba chlubí již několik let. Vyvíjí ji pro přenosné počítače, přehrávače MP3 i pro mobilní telefony. Palivový článek, který přetváří hořlavý methanol na elektrickou energii, není o moc větší než obyčejná baterka, avšak vydrží až třikrát déle. Methanol se bude do článků doplňovat pomocí malé lahvičky, obdobně jako u zapalovačů. Technologie bude na trhu dostupná nejdříve za rok.


S.T.A.L.K.E.R. Mobile

Na PC si Stalker získal obrovskou oblibu fanoušků. Výborný příběh, RPG prvky, atmosféra a v neposlední řadě hratelnost. Verze Stalker pro mobilní telefony není pouhou konverzí pro menší displeje. Nabízí svůj vlastní příběh v oblasti černobylského výbuchu a herní systém, který více vyhovuje mobilnímu hraní.



HODNOCENÍ: 90%

+ AKCE, ATMOSFÉRA
- HORŠÍ GRAFIKA