Na vlně ergonomie

Na vlně ergonomie
Sdílej
 

Na vlně ergonomie

Bezdrátová sada klávesnice a myši Cordless Desktop Wave od Logitechu nabízí za rozumné peníze kvalitní řešení ovládání počítače. Nová klávesnice má výbornou opěrku pod zápěstí a ergonomicky rozložené klávesy. Stisk kláves je tichý a citlivý. Kvalitně provedená je i myš LX8. Je založena na laserové technologii s vysokým rozlišením. Středové kolečko umožňuje i naklápění a naprogramování jeho funkce. Nechybí ani tlačítka na bocích - vpřed a zpět. Plusem je udávaná životnost na jeden pár baterií, a to až osm měsíců.



HODNOCENÍ: 95%

+ PROVEDENÍ, ERGONOMIE
- MÁLO PROGRAMOVATELNÝCH KLÁVES


VÝROBCE: LOGITECH
WEB: WWW.LOGITECH.COM




Je konec souboje?


Vše nasvědčuje tomu, že souboj formátů blu-ray a HD DVD se blíží ke konci. Když nedávno opustily tábor HD DVD filmové studio Warner Bros a také prodejní řetězec Wal-Mart, přišla i společnost Toshiba s prohlášením o ukončení investic do vývoje i výroby HD DVD. Toshiba je přitom duchovním otcem tohoto formátu. V současnosti se tedy misky vah už definitivně naklonily na stranu blu-ray. Dnes sice již existují výrobky, které si poradí s oběma formáty, ale v budoucnosti nakonec zůstane pouze jeden, a to blu-ray.



Nová krev

Společnost AMD uvedla na trh dvě nová grafická jádra. Dnes si představíme první z nich, a to nižší model HD 3850. Jako příklad grafické karty založené na tomto čipu jsem zvolil Gigabyte GV-RX385512H, u kterého výrobce přidal kvalitní chladič. Grafická karta má 512 MB paměti DDR3 s 256 bitovou sběrnicí. Karta podporuje poslední DirectX ve verzi 10.1, Shader Model 4.1 a OpenGL 2.0. Ani výkonem nijak nezaostává, a pokud nehrajete ve vysokých rozlišeních (např. 1600 - 1200), nemusíte se s touto kartou obávat budoucnosti. Díky příznivé ceně se HD 3850 stává velmi oblíbenou.



HODNOCENÍ: 80%

+ CENA, SPOTŘEBA
- VÝKON VE VYSOKÝCH ROZLIŠENÍCH



VÝROBCE: GIGABYTE
WEB: WWW.GIGABYTE.CZ



Vše pod kontrolou

Firma Zalman je známá především jako kvalitní výrobce všeho, co souvisí s chlazením. Z tohoto výrobního programu nevyčnívá ani Multi Fan Controller ZM-MFC2. Tento multifunkční panel má luxusní provedení a jeho černostříbrná barva působí opravdu elegantně. Na přehledném displeji vidíte najednou aktuální teplotu a otáčky až čtyř ventilátorů.
Povedené a v porovnání s konkurencí i ojedinělé je zobrazení aktuální spotřeby počítače. Hlavním ovládacím prvkem je otočný ovladač pro regulaci otáček a tlačítko MODE.


HODNOCENÍ: 80%

+ PROVEDENÍ, ZOBRAZENÍ SPOTŘEBY
- VYŠŠÍ CENA

VÝROBCE: ZALMAN
WEB: WWW.ZALMAN.COM