Vysílejte vlastní televizi!

Vysílejte vlastní televizi!
Sdílej
 

Kluk (či holka) z titulní strany


Sníte o tom, že se vaše fotka jednou objeví na titulní straně třeba zpravodajského Time, společenského People nebo cestovatelského National Geographic? Že jste se však zatím neproslavili? Trik je v tom, že na titulní stránku zmíněných časopisů (a ještě patnácti dalších) se dáte sami! Prostřednictvím webové stránky, na kterou stačí nahrát svou fotografii.

Pak si už jen vyberete známý magazín, ve kterém vám to bude slušet. Fotografii obálky si můžete dát na svůj blog nebo ji rozeslat kamarádům. Vypadnou jim oči z důlků.

www.magmypic.com





Když to veverka přežene
VIDEO

Alkohol je metla lidstva... a taky veverek. Dobře to ukazuje video na YouTube, které natočili Američané žijící v Minneapolis. Je na něm veverka, která se marně snaží vyšplhat na strom. Co jindy zvládne snadno a lehce, je pro ni najednou nepřekonatelný problém. Místo elegantního šplhání se potácí, metá kotrmelce nebo se zmateně honí za vlastním ocasem. A zjevně jí to nevadí! Důvod?
Veverka si předtím pochutnala na zkvašených dýních. Kvašení je proces, při kterém vzniká alkohol, a veverka si tak dala pěkně do nosu. Nejdřív obrazně a pak doslova. Jak píšou autoři videa, ze své opičky se vyspala a druhý den byla zase čilá jako dřív.





Webová pohotovost
UŽITEČNÝ WEB

Potřebujete něco pověsit na internet, ale nemáte kam? Použijte službu Shorttext, která vám umožní zveřejnit libovolný text (a přidat k němu jinde na webu publikovaný obrázek), a to bez jakékoliv registrace. Prostě jen text napíšete, kliknete a shorttext.com vám přidělí adresu, kde se zveřejní (například text toho internetového tipu najdete na adrese www.shorttext.com/fwh31). Stránka bude existovat tak dlouho, dokud bude mít aspoň jednoho návštěvníka za rok (nebo dokud poskytovatel této služby nezkrachuje).

Můžete ji učinit veřejně přístupnou, nebo chráněnou heslem. K obsahu stránky je rovněž možné přidávat komentáře (nebo je i zakázat). Jistě existují lepší způsoby, jak na webu publikovat, ale tohle je účinná a jednoduchá první pomoc.

www.shorttext.com





Vysílejte vlastní televizi!
ZÁSAH ABC

Dříve se lidé navzájem ptali: "Viděl jsi včera ten film v televizi?" V poslední době však čím dál častěji slyšíme: "Už jsi viděl ten klip na YouTube?" Na tomhle serveru s videem, kterému se někdy říká internetová televize, lze vidět scénky z televizních pořadů, záběry z oblíbených filmů, hudební klipy i videa naprostých amatérů.
Televizi zvanou YouTube můžete nejen sledovat, ale také na ni "vysílat", i když tohle slovo se nepoužívá. Na YouTube "nahrajete" neboli uploadujete svůj klip. Je to jednoduché, jedinou podmínkou je registrace (a pak také nesmíte zapomenout heslo).

Klip by neměl být delší než deset minut a větší než 100 MB. Uploadovat lze video ve většině běžných formátů (s koncovkami . AVI, . MOV, . WMV či . MPG).
Obecně platí, že když natočíte krátký film běžným fotoaparátem nebo mobilem, stačí ho uložit na hard disk počítače a uploadovat na YouTube. Pokud používáte záznam z digitální kamery, někdy ho musíte zmenšit, protože tyto záznamy bývají příliš kvalitní a delší klipy pak překračují maximální povolenou kapacitu.
Zkušenější filmaři si samozřejmě mohou svůj klip sestříhat, doplnit hudbou či titulky. Jednoduchý střih zvládnou programy, které jsou součástí většiny osobních počítačů (Windows Movie Maker či Apple iMovie). Uploadování trvá pár minut (podle kvality připojení), delší čas zabere publikování klipu na YouTube. To může trvat až desítky minut, tak buďte trpěliví.

http://www.youtube.com




Plný plyn
WWW GAMESY

Nejdůležitější je udržovat rovnováhu, a je jedno, jestli na terénní motorce, skateboardu nebo čtyřkolce. Hra Uphill Rush nabízí všechny tři možnosti a pro ty, kteří uspějí, ještě něco navíc. Budete však muset zvládnout jízdu divokým travnatým terénem (motorka), po písečné pláži (čtyřkolka) nebo po městském nábřeží se všemi jeho nástrahami (skateboard). Můžete jet sólo jízdu, nebo si to rozdat s protijezdcem. Když se vybouráte, soutěžíte se svým "stínem" z předešlého života.

Rovnováha se udržuje šipkami, což je sice jednodušší než ve skutečnosti, ale i tak to od vás bude vyžadovat řádný trénink. Skáče se pomocí mezerníku. Když se vám podaří salto, dostanete extra body a lepší výkon. Ale taky si můžete dát pořádně na kokos.

www.directgamez.com/flash/uphill.htm





Kalcoolačka
PROGRÁMKY

Dobrá kalkulačka se vždycky hodí. Říkáte, že jednu máte na stole, druhou ve Windows a třetí nepotřebujete? Možná se pletete. V poslední době jsou v módě takzvané webové aplikace, a kalkulačka (tedy přesněji calcoolator) je jedna z nich. Má i své výhody: pamatuje si všechny vaše předešlé výpočty (velmi užitečné!) a umí převody všech běžných jednotek (například stupně Celsia na Fahrenheity či kilometry na míle). Calcoolator je webová aplikace, a pokud si stáhnete prográmek, nahradíte jím starý windowsovský kalkulátor. Calcoolator bude vaše pécéčko používat vždy, když budete připojeni k internetu. Pokud ne, otevře se opět původní kalkulačka. Uvidíte, jak se vám najednou bude zdát zastaralá.

www.calcoolator.com