Mezi nepřáteli

Mezi nepřáteli
Sdílej
 

Mezi nepřáteli
DVD - VÁLEČNÝ

O válce v Alžírsku mluví Francouzi jen velmi neradi. Nejsou totiž na tuto etapu svých dějin nijak zvlášť hrdí. "V našich učebnicích dějepisu o této události najdete jen krátkou zmínku, právě proto jsme o ní museli natočit film," vysvětluje Francouz Benoît Magimel, představitel hlavní role - mladého francouzského nadporučíka. Velí základně v Alžírsku, jež bojuje za osamostatnění od Francie. Film založený na historických faktech strhujícím způsobem vypovídá o všech brutalitách tohoto krutého válečného konfliktu.




HODNOCENÍ: 80%

+ ZAJÍMAVÝ POHLED NA TÉMĚŘ NEZNÁMOU VÁLKU
- ZDLOUHAVÉ



MAGICBOX, FRANCIE 2007, 111 MINUT
REŽIE: FLORENT EMILIO SIRI



Gympl
DVD - KOMEDIE

Příběh Gymplu se točí kolem sprejování graffiti. Film tuto undergroundovou zábavu naštěstí nehodnotí a neodsuzuje. Příběh mladých sprejerů Petra a Pavla spíše poukazuje na velké rozdíly mezi dnešními generacemi. Nutno říci, že se mu to většinou velmi dobře daří. Řada rádoby vtipných situací však kazí výsledný dojem a snižuje celkovou kvalitu filmu.



HODNOCENÍ: 70%

+ HERECKÉ DUO MÁDL A VOREL, ORIGINÁLNÍ KAMERA
- NELOGICKÉ CHOVÁNÍ POSTAV



BONTON, ČESKO 2007, 105 MINUT
REŽIE: TOMÁŠ VOREL



Můj film

HEJ TY
Anna, 13 let

Nejradši mám komedie a hudební filmy. Líbí se mi například Sestry v akci, Moderní Popelka nebo Muzikál ze střední. Ten poslední je skvělej, protože je v něm dobrá hudba a hraje tam pěknej kluk.



Až na krev

KINO TIP - DRAMA

Dvěma Oscary oceněné drama sleduje začátek kariéry ropného magnáta Daniela Plainviewa. Hlavní hrdina, původní profesí horník, přichází do Kalifornie poté, co se dozví, že tu bylo nalezeno velké množství ropy. Přivádí s sebou i svého malého syna.

Jak dramatický byl boj o ropu na počátku minulého století a jak nelehké bylo naplnění amerického snu, ale také co zmůžou víra v úspěch a síla rodinného pouta, uvidíte v tomto nádherném životopisném filmu podle románu Uptona Sinclaira Oil.



HODNOCENÍ: 85%

+ PŘÍBĚH, HERECKÉ VÝKONY
- CHVÍLEMI ZDLOUHAVÉ



FALCON, USA 2007, 158 MINUT
REŽIE: PAUL THOMAS ANDERSON



Právě v kině
Bobule


Česká komedie o dvou drobných podvodníčcích, kteří se před svými problémy schovávají na moravských vinicích
PREMIÉRA 27. 3. 2008

27 šatů


Jane už má ve své skříni 27 svatebních šatů. Ani jedny však nejsou její. Milá komedie potěší originálním stylem humoru
PREMIÉRA 27. 3. 2008

Než si pro nás přijde


Dvě stárnoucí legendy Jack Nicholson a Morgan Freeman se sešly v sympatické komedii o posledních dnech života
PREMIÉRA 3. 4. 2008



Honba za obřím červem a jiná dobrodružství

KNIHA - CESTOPIS

Kdybyste hledali nejznámější české cestovatele, hned za Emilem Holubem byste určitě našli i Petra Horkého a Miroslava Náplavu. Tito současní slavní cestopisci již za sebou mají přes čtyřicet filmů, sedm knih a spolupracovali například i se slavným mořeplavcem Thorem Heyerdahlem nebo s horolezcem Edmundem Hillarym. Svá dobrodružství dokázali poutavě převést na stránky této knihy a vy s nimi můžete proletět celý svět. Publikace je doplněna desítkami fotografií.




HODNOCENÍ: 90%

+ DOBRODRUŽSTVÍ ZE VŠECH KOUTŮ SVĚTA
- ŽÁDNÁ NÁVAZNOST MEZI KAPITOLAMI



ALBATROS, 2007, 192 STRAN
AUTOŘI: PETR HORKÝ, MIROSLAV NÁPLAVA