Frontlines: Fuel of War

Frontlines: Fuel of War
Sdílej
 

Foto

Hit ABC
Chcete se stát herními vývojáři? Začněte s tvorbou modifikací her! Část týmu autorů střílečky Frontlines: Fuel of War získala zkušenost i slávu právě při výrobě modifikace Battlefield 1942 Desert Combat. Přestože se autoři Frontlines zaměřují především na multiplayer, nezklamala ani kampaň pro jednoho hráče. Provede vás bojem mezi rusko-čínskou koalicí a západními mocnostmi, které se v roce 2024 rvou o poslední kapky ropy na Zemi. Frontlines jsou mistři ve vyrábění atmosféry bojů, jež je provedena ve vynikající grafice.

Zběsilou válečnou akci si užijete v osmi misích. A to i díky speciálním zbraním, těžké technice a unikátním, dálkově ovládaným robotům. Je nepřítel schovaný za rohem? Pošlete mu tam robota s náloží nebo vyzbrojeného kulometem či minometem. Celkový dojem kazí jen hloupé AI vašich parťáků a někdy nevyvážená obtížnost.

Této nepříjemnosti se zbavíte v multiplayeru, který lze hrát na osmi mapách. Líbil se nám výběr specializací postavy a jejich postupné vylepšování (oblíbili jsme si specialistu na dálkově ovládané roboty). Vynikl zde také ojedinělý Frontlines mod, při němž obsazujete zadané body, čímž posouváte frontové linie a zatlačujete soupeře. Frontlines: Fuel of War je celkově fajnový titul. Avšak stále nedosahuje kvalit série Battlefield.

Hodnocení: 75
Výhody: skvělá grafika a atmosféra, dálkově ovládaní roboti, mnoho zbraní a vozidel, zábavný multiplayer, specializace hráčů
Nevýhody: tupé AI spoluhráčů, málo map, krátká kampaň, mapy mohly být větší, nedoladěnost
Výrobce: Kaos Studios
Web:

(www.frontlines.com)


Hra je vhodná pro hráče od 16 let
Foto



Co se hraje

Command & Conquer 3: Kane's Wrath


O připravovaném datadisku Kane's Wrath jsme se zmiňovali již v loňském roce. Těšili jsme se na novou kampaň, herní mod a jednotky. Hned na začátku musíme říci, že přídavek populární strategie Command & Conquer 3 nezklamal.

Začneme kampaní, tentokrát hranou za bratrstvo NOD v čele s Kanem. Ano, tenhle arcizloun není mrtev a chystá se to GDI nandat. Kampaň je překvapivě dlouhá a již zde se objevují nové jednotky. Bratrstvo NOD je totiž rozštěpeno na další dvě podfrakce, které disponují odlišnou výzbrojí. Znalce potěší, že nový arzenál často vychází z původních zbraní používaných v prvních dílech série. Stejné rozšíření najdete také u GDI i Scrinů. Celkem tedy máme devět hratelných frakcí.

A jak dopadl očekávaný globální strategický mod? Není sice zcela doladěný, ale znamená příjemné oživení hry. Na mapě světa budujete v tahovém režimu základny a vylepšujete je - tím zvyšuje jejich vliv. Vyrábíte jednotky, kupujete různé bonusy, stavíte další základny, a jakmile narazíte na nepřítele, můžete se pustit do realtime bitvy. Datadisk Kane's Wrath je nutnost pro všechny majitele Command & Conquer 3.

Hodnocení: 80
Výhody: devět hratelných frakcí, dlouhá kampaň, globální strategický mod, nové jednotky a mapy
Nevýhody: vysoká cena, nevyvážená účinnost některých nových jednotek
Výrobce: Electronic Arts
Web:

(www.commandandconquer.com)





Herní zprávy
Nová válečná kladiva


Potěšující zpráva pro všechny stratégy. Pokračování Warhammer 40k:Dan of War s číslovkou 2 bylo neoficiálně odhaleno. Bude graficky hezčí, najdete v něm nové jednotky (včetně obrovských Dreadnought) a mnoho dalších novinek.
Foto

Jeho dokončení se očekává až v příštím roce.

Vetřelci

Na konci letošního roku nás znovu napadnou vetřelci! Ve střílečce Amiens: Colonial Marinek budeme likvidovat vetřelce na opuštěné vesmírné lodi Suloco a na různých planetách (včetně LV-426). Děsivá atmosféra této hry překoná i filmovou předlohu. Mrkněte se na

Web:

(www.sega.com/aliens)