Nová krev ATI podruhé

Nová krev ATI podruhé
Sdílej
 

Nová krev ATI podruhé

Dnes si představíme druhou novinku mezi grafickými kartami, a to vyšší model Radeon HD 3870. Jako zástupce jsem vybral kartu od společnosti Palit, která je známá kvalitním provedením za rozumné peníze. HD 3870 je založeno na stejném jádru, ale proti 3850 je taktováno na vyšší frekvenci. Navíc je karta osazena paměťmi DDR4, jejichž takt je také zvýšen. Docílilo se tak zvýšení výkonu, který je znát hlavně při vyšších rozlišeních. K tomu můžeme přidat znatelné snížení spotřeby oproti předchozí generaci (HD 2900) a podporu PCIe 2.0.


HODNOCENÍ: 90%

+ POMĚR VÝKON CENA, SPOTŘEBA
- 256BITOVÁ PAMĚŤOVÁ SBĚRNICE

VÝROBCE: PALIT
WEB: WWW.PALIT.BIZ




Když vás LCD nudí...
EXTRA

... pořiďte si 3D brýle. Ať už máte rádi počítačové hry, nebo sledujete filmy na DVD, s 3D brýlemi zažijete něco extra.
Použití i-Glasses VIDEO 3D Pro vám opravdu přinese nový, třetí rozměr. Uvnitř brýlí se o obraz starají dva LCD displeje s rozlišením 800 x 600 bodů s obnovovací frekvencí 100 Hz a 24bitovou barevnou hloubkou. Displeje dokážou vytvořit virtuální plochu, která se rovná velikosti až 70 palců. Brýle mají analogové vstupy S-Video a kompozitní, zdrojem signálu tak může být opravdu jakékoliv zařízení od počítače přes DVD až po herní konzole.



Malé s velkým výkonem
AUDIO

Nové kompaktní reproduktory GigaWorks HD50 od společnosti Creative se zaměřují zejména na uživatele, kteří chtějí poslouchat kvalitní zvuk, a přitom chtějí uspořit místo na stole. Pro získání výborného zvuku ze 14 cm vysokých reproduktorů firma využila například BasXPort pro lepší podání spodních tónů nebo oddělené zesilovače pro nízké (výkon 11 W RMS) a vysoké kmitočty (7 W RMS). Pro vysoké tóny jsou navíc použity titanové Super Tweetery, pro nízké a střední měniče Creative High Definition Drivers. Ovládání hlasitosti a vypínání je umístěno na předním panelu levého reproduktoru.



HODNOCENÍ: 75%


+ POMĚR ROZMĚRU A ZVUKU
- VYSOKÁ CENA
VÝROBCE: CREATIVE
WEB: CZ.EUROPE.CREATIVE.COM



Vždy po ruce
FOTOAPARÁT

Fotoaparát velikosti většího mobilního telefonu Panasonic Lumix DMC-FX 55 je na první pohled hliníkový elegán. Jenže tento Lumix neboduje pouze vzhledem, ale také výbavou a kvalitou výsledných fotografií. A pro ni má FX 55 velmi dobré předpoklady. Rozlišení CCD 8,32 Mpix, objektiv Leica s optickým stabilizátorem MEGA O. I. S.
a 3,6násobným optickým zoomem.
Panasonic k tomu přidává vedle velikých možností nastavení také inteligentní auto režimy pro ISO, expozici, programy a ostření. O konečný obraz se stará již třetí generace procesoru Venus Engine III, pro jeho okamžitou kontrolu můžete využít 3" LCD panel.


HODNOCENÍ: 80%


+ ROZMĚRY, PARAMETRY
- VYŠŠÍ CENA
VÝROBCE: PANASONIC
WEB: WWW.PANASONIC.CZ