Jako vejce vejci

Jako vejce vejci
Sdílej
 

Slajdshow
KURIOZITA


Máte na hard disku pár fakt dobrých fotek? A myslíte si, že by stálo za to je ukázat kámošům? Rada zní: moc je tím neunavujte, protože nic nenudí víc než fotky jiných lidí. Pokud byste je přesto rádi ukázali, vyplatí se je naservírovat v exkluzivním balení.

Nejlíp ve svižném rytmu, se speciálními efekty a dobrou muzikou. Zkrátka udělat vymakanou show, lépe řečeno slideshow. Snadno a bez problémů vyrobíte takovou slideshow na webu. Výsledek si můžete vystavit na blog nebo ho rozeslat mailem kámošům. Možná pak skousnou i vaše fotky z prázdnin.

www.slide.com




Vytáhněte tahák!
UŽITEČNÝ WEB

Když nějakou otázku z libovolného předmětu vypracujete na papír formátu A4, je to studijní příprava. A když je totéž ve formátu 2 x 3 cm? V tom případě jde o tahák. Taháky jsou zakázané a jejich používání se trestá pětkou, ale je to férová soutěž mezi žáky a učiteli. Opravdu chytří učitelé vědí, že příprava a výroba taháků vyžaduje spoustu energie a že se někdy žáci při psaní taháků naučí víc, než když se biflují z učebnice. Pokud si však taháky nestáhnou z internetu. Navíc je to riskantní: ne všechny jsou kvalitní. "Básně tohoto ražení se mi četli (!) mnohem lépe," příklad taháku o Písních kosmických. Jejich autor Jan Neruda se asi otáčí v hrobě, a to rychlostí temelínské turbíny.

http://teenage.cz/tahaky.php




Monitor? Olízat!
VIDEO

Na klávesnici průměrného počítače žije víc bakterií než na záchodovém prkénku. Pokud u počítače občas svačíte nebo obědváte, pak to a) čistotě klávesnice moc nepomůže a b) tahle informace nepřidá ani chuti k jídlu. Jak je na tom monitor, žádná vědecká studie neuvádí. Ale monitory velmi často vypadají také pěkně upatlaně. Máte-li ten problém, nabízíme jednu elegantní bezplatnou službu. Po otevření stránky zmáčkněte pro lepší efekt klávesu F11. Očista monitoru je dokonalá. Haf haf!

http://cache.valleywag.com/assets/resources/screenclean.swf




Parašutista
VIDEO

První pes na oběžné dráze se jmenoval Lajka. První kočka, která skočila padákem, se jmenuje Malyš. Shodou okolností se obojí odehrálo v Rusku. Malyš neměl vlastní padák, skočil z výšky 1200 m se svým pánem. Na palubě letadla se netvářil moc nadšeně, ale údajně byl po dopadu živý a veselý. Kočky skáčou rády i z velkých výšek, ale tohle byl asi kočičí rekord. Nevíme, co by se stalo, kdyby se padák neotevřel. Kočky sice mají devět životů, ale spoléhat na to by přece jen neměly.

http://englishrussia.com/?p=1811




Jako vejce vejci
ZÁSAH ABC

Podobáte se spíš slavnému basketbalistovi z NBA, nebo krásné hollywoodské herečce?
Pokud vás trápí tenhle typ otázek, možná na ně najdete odpověď na webu MyHeriteage.com. Nedávno byl spuštěn také v české verzi, takže by to neměl být problém. Potřebujete pouze svou digitální fotografii a trochu trpělivosti. Podobat se můžete někomu z více než čtyř tisíc celebrit, které jsou v databázi tohoto serveru. To by v tom byl čert, abyste nebyli podobní aspoň jedné z nich!
Začnete otevřením příslušné webové stránky a nahrajte tam svou fotku. Pokud má být výsledek co nejlepší, nahrajte takovou, která je ostrá, jste si na ní podobní a jste vyfocení zepředu. Software pak fotografii "chytře" prohlédne, což znamená, že vyhodnotí rysy vašeho obličeje a porovná je s údaji ve své databázi. Nabídne vám snímky několika známých lidí, kterým se podobáte nejvíc. Uvede také, na kolik procent jste si se zmíněnými hvězdami podobní. Dobrý výsledek je přes padesát procent, ale můžete dosáhnout až osmdesáti. To se pak říká, že jste si tak podobní, jako byste si z oka vypadli.
Pokud vás výsledek potěší, můžete jednoduše vytvořit krátkou videosekvenci, na které se váš obličej "promění" ve tvář vybrané celebrity a pak zase zpátky. Video si můžete jednoduše vložit na blog, čímž stoprocentně potěšíte (nebo naštvete) své známé a kamarády. A jako bonbonek na závěr si můžete prověřit, jestli jste víc podobní tátovi, nebo mámě. Opět budete potřebovat jejich fotografie. Trocha námahy a můžete s jistotou oponovat všem příliš všímavým příbuzným, kteří tak rádi hodnotí váš vzhled.

www.myheritage.cz



Je libo adresu?
PROGRÁMEK

Občas potřebujete na internetu vyplnit svou mailovou adresu. Třeba na webové stránce nějaké služby. Na adresu vám má přijít potvrzovací mail k dokončení registrace. U služeb seriózních firem se nemusíte bát svou adresu napsat. Když solidní nebude, prodá vaši adresu spammerům. Máte-li pochybnosti, použijte dočasnou adresu, například na stránce Mailinator.com. Funguje to jednoduše a schránku nemusíte dopředu ani zřizovat.

Adresu si vymyslíte (např. vasejmeno@mailinator.com) a ona se na zmíněném serveru vytvoří automaticky, když na ni přijde první mail. Došlou poštu si přečtete tak, že na zmíněném webu pouze naťukáte tuto adresu (lépe řečeno tu část před zavináčem). Heslo ani nic jiného nepotřebujete.

www.mailinator.com



Jízda smrti
WWW GAMESY

Dálnice mívá tři, maximálně čtyři pruhy. V tom levém jezdí rychlá auta, v prostředních ta průměrná a v levém pomalá. Tedy teoreticky. Ve skutečnosti se to má tak, že většina aut se nahromadí v levých rychlých pruzích, zatímco ty pomalé zejí prázdnotou. Všechna auta se pak sunou dopředu přibližně stejnou rychlostí, obvykle poměrně pomalu. Ovšem mezi nimi kličkují kaskadéři, kteří jedou minimálně dvakrát rychleji než ostatní, a předjíždějí zleva i zprava. Chtěli jste si někdy vyzkoušet, co prožívají tito hazardéři? Je to dost adrenalinový zážitek.
Ale nejpozději do pár desítek sekund končí jejich jízda havárií. Zkuste to a uvidíte!

www.bestgamesland.com/games/Highway.php