Soudný den

Soudný den
Sdílej
 

Resident Evil: Zánik
DVD - SCI-FI HOROR

I třetí pokračování filmové série Resident Evil má předlohu v úspěšné stejnojmenné počítačové hře. Svět je již celý nakažen T-virem a po zemi se kromě všudypřítomných zombie sem tam toulá skupinka přeživších. Hlavní hrdinka Alice (Milla Jovovichová) se k jedné takové skupině připojí. Zatáhne ji tak do velkých problémů, protože po Alici pátrá nebezpečná společnost Umbrella. Podobně jako v počítačové hře není nejsilnější stránkou filmu příběh, ale akce. Zániku však nechybí ani kvalitní scénář, a proto je ve všech ohledech lepší než předchozí dva díly.



HODNOCENÍ: 80 %


+ HOROROVÁ SCÉNA S HAVRANY
- TRAPNÝ FINÁLNÍ SOUBOJ

BONTON, USA 2007, 95 MINUT
REŽIE: RUSSELL MULCAHY



Sejmi je všechny
DVD - KRIMI

Drsňák Mr. Smith (Clive Owen) se nerad plete do věcí ostatních lidí. Když se však náhodou dostane do přestřelky, kde skupina zabijáků jde po malém novorozenci, jdou všechna jeho předsevzetí stranou. A Smith není nepřítel, který by se dal opomenout. V jeho rukách se i z obyčejné mrkve stává smrtící zbraň. Adrenalinový nářez, v němž jedna akční scéna střídá druhou, bohužel potápí do vod průměrnosti špatná režie a střih.



HODNOCENÍ: 60 %


+ NÁPADITÉ AKČNÍ SCÉNY
- SCÉNÁŘ, STŘIH

MAGICBOX, USA 2007, 86 MINUT
REŽIE: MICHAEL DAVIS


Můj film
HEJ TY

Martina, 13 let

Mám ráda především komedie, ale určitě mi nevadí podívat se i na nějaký akční film. A jestli mám oblíbeného herce nebo herečku? To ani ne, spíš jde o to, jestli je dobrý film.


Soudný den
KINO TIP - AKČNÍ

V prvních deseti dramatických minutách Soudného dne je nám představena Velká Británie čelící nákaze virem Smrtonoš, který kosí její obyvatele po tisících. Vláda se rozhodne řešit situaci radikálně a kolem oblasti výskytu epidemie, což je celé Skotsko, postaví obrovskou střeženou zeď. Krize se sice utiší, ale jednoho dne po pětadvaceti letech se virus dostane mimo zónu smrti. Jedinou šancí je poslat za zeď elitní jednotku a získat protilátku od lidí, kteří tam přežili.

Během dlouhé doby izolace tam však vznikla nebezpečná společnost, ve které není radno dlouho pobývat. Přiznám se, že jsem z kinosálu odcházel s rozporuplnými pocity. Občas jsem sice jen kroutil hlavou, co se to na plátně děje, ale na druhou stranu mě některé scény doslova nadchly. Pozitivní pocit z šílené jízdy nakonec převážil. Film je potřeba brát s rezervou jako čistě popcornovou zábavu.




HODNOCENÍ: 70 %


+ ŠÍLENÉ AKČNÍ SCÉNY
- NELOGICKÉ CHOVÁNÍ POSTAV

HCE, VELKÁ BRITÁNIE 2008, 105 MINUT
REŽIE: NEIL MARSHALL



Právě v kině

Gone Baby Gone

Drsné krimi drama o únosu malé holčičky se odehrává v prostředí špinavé bostonské čtvrti. Film vyniká silným příběhem a skvělou režií
PREMIÉRA 3. 4. 2008

V údolí Elah

Ve filmu oscarového režiséra Paula Haggise (Crash) pátrají rodiče po zmizelém synovi, který se měl vrátit z vojenské mise v Iráku
PREMIÉRA 3. 4. 2008

Horton

V novém animovaném filmu se rozvíjí netradiční přátelství mezi dobráckým slonem Hortonem a miniaturním světem podivných tvorečků
PREMIÉRA 10. 4. 2008



Nefritový trůn
TEMERAIRE - DÍL 2

Opravdu dobrých fantasy knížek je jako šafránu. Tím spíše vyniknou kvality dračího cyklu americké autorky Naomi Novikové, která dokázala dokonale skloubit fantastický svět draků s tvrdou realitou napoleonských válek. Hrdiny příběhu jsou kapitán Will Laurince a jeho drak Temeraire. V tomto druhém dílu je paradoxně nemusí trápit právě zuřící válka, ale velký diplomatický problém. Mocnému čínskému císaři se totiž vůbec nelíbí, že se urozený Temeraire, původem z čínského dvora, dostal k obyčejnému vojákovi anglické armády. Laurince s Temerairem se proto musí dostat na druhou stranu zeměkoule, aby se zde obhájili. Kvalitu celé série dokazuje i to, že se ji režisér Peter Jackson brzy chystá přenést na filmové plátno.



HODNOCENÍ: 90 %


+ STRHUJÍCÍ A PROMYŠLENÝ SVĚT
- MÉNĚ AKČNÍ NEŽ PRVNÍ DÍL

ARGO, 2007, 304 STRAN
AUTORKA: NAOMI NOVIKOVÁ