Návrat low-endové klasiky

Návrat low-endové klasiky
Sdílej
 

Návrat low-endové klasiky

NÁŠ TIP


Nokia 2600 Classic


Nokia 2600 už tu jednou byla. Psal se rok 2004 a uživatel s ní mohl jen napsat SMS a zavolat. O Javě, internetu, MMS, nebo dokonce fotoaparátu si nechával v noci zdát. Doba ale pokročila a současné low-endy nabízejí už docela slušnou výbavu.
Nejinak tomu je i u nového modelu Nokie 2600 s přízviskem Classic. Vedle nepostradatelného fotoaparátu sází zejména na datové funkce. Přítomnost GPRS, EDGE a bluetooth mě velmi mile překvapila. Své příznivce si najdou i výměnné kryty - k dispozici jsou čtyři barevná provedení.

Škoda jen, že při doteku kryt tolik vrže.



HODNOCENÍ: 70 %

+ CENA, DATOVÉ FUNKCE
- SLABŠÍ DISPLEJ, VRZÁNÍ KRYTU

VÝROBCE: NOKIA
WEB: WWW.NOKIA.CZ
CENA: ASI 2500 Kč



Dangerous Dave: Haunted Mansion
JAVA


Hororová atmosféra legendární PC plošinovky 90. let se dostává i na mobilní telefony. Dave se svou brokovnicí se opět vrací do strašidelného domu, který je plný zombie, kostlivců a pekelných stvůr, aby zachránil bratra. Remake na mobilní telefony vypadá graficky zastarale, ale svou hratelností a délkou trumfne nejednu moderně vypadající hru.



HODNOCENÍ: 80 %

+ HRATELNOST, DÉLKA HRY
- NĚKTERÝM HRÁČŮM MŮŽE VADIT PŮVODNÍ ZPRACOVÁNÍ


MŮJ MOBIL
Jakub, 12 let


Myslím, že čím víc funkcí mobil má, tím může být náchylnější k poruchám. A tím je samozřejmě taky dražší. Jenže když člověk chce mobilem i přehrávat hudbu a hrát hry, měl by si asi vybrat nějaký lepší.


PTÁTE SE
Lze nabíjet telefon přes počítač? MIREK JANDA, ŘÍČANY

Pokud váš telefon lze spárovat s počítačem přes datový kabel, máte vyhráno. Úplně totiž stačí tato zařízení propojit a telefon se začne nabíjet sám.



EU zlevní mobilní internet
ZAJÍMAVOST


Telekomunikační komisaři Evropské unie jsou opět nespokojeni s přístupem mobilních operátorů k roamingu, proto se chystají zavést další regulace. Poslední regulace se týkala telefonních hovorů, nyní jsou v hledáčku datové služby. Já jen dodám, že zaplatit datové služby v rámci roamingu, je opravdu nadlidský úkol.