Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
Sdílej
 

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

DVD - WESTERN


Ve westernovém dramatu se seznámíte s osudy Jesseho Jamese - nejslavnějšího amerického lupiče. Na konci 18. století nebyl téměř nikdo, kdo by tohoto obávaného desperáta neznal, navíc se pro mnoho lidí stal žijící legendou. Idolem byl i pro Roberta Forda, bezcharakterního mladíka, jenž později Jesseho zradil. Pozvolné plynutí děje filmu a tísnivá hudba vytvářejí napjatou atmosféru, na kterou ještě dlouho nezapomenete.



HODNOCENÍ: 90 %

+ HERECKÉ VÝKONY ÚSTŘEDNÍ DVOJICE
- OBČAS AŽ PŘÍLIŠ ZDLOUHAVÉ

MAGICBOX, USA 2007, 160 MINUT
REŽIE: ANDREW DOMINIK

JOSEF CIPRA





PRÁVĚ V KINĚ
Taková normální rodinka

Česká komedie sleduje osudy rozvětvené rodiny Hanákových. Film vychází ze čtyřicet let starého seriálu
PREMIÉRA 17. 4. 2008

Karamazovi

Česko-polské drama režiséra Petra Zelenky o hereckém souboru, který nacvičuje divadelní hru Bratři Karamazovi podle slavného románu F. M. Dostojevského
PREMIÉRA 24. 4. 2008

Superhrdina

Bláznivá akční komedie paroduje loňského Spidermana. Film režíroval Craig Mazin (Scary Movie 4)
PREMIÉRA 24. 4. 2008



Monstra oceánů 3D: Prehistorické dobrodružství


Plavat ve volném oceánu je i dnes trošku adrenalin - někde v hlubinách se skrývají nejobávanější dravci současnosti, žraloci. Ale před osmdesáti miliony lety to bylo ještě nebezpečnější. Ve světových oceánech žili obrovští draví ještěři, kteří dorůstali délky přes 13 metrů a byli postrachem všeho živého.

Právě teď se však můžete do hlubin křídového oceánu ponořit bez strachu, že se někde vynoří neúprosná ozubená tlama a pohltí vás. Umožní vám to přírodovědný dokument společnosti National Geographic Film, Monstra oceánů 3D: Prehistorické dobrodružství, který vás zavede o 80 milionů let zpátky.

Jde skutečně o dokument, pozůstatky těchto tvorů se dnes nacházejí po celém světě a právě díky paleontologickým nálezům mohli odborníci zrekonstruovat jejich vzhled, způsob života i chování. Film Monstra oceánů 3D: Prehistorické dobrodružství měl premiéru 20. 3. 2008 v pražském kině IMAX.




HODNOCENÍ: 100 %

+ FILM MÁ PŘÍBĚH A SPÁD, DÍKY 3D TECHNOLOGII JE SKUTEČNOU NÁVŠTĚVOU V PRAVĚKU
- FILM JE TAK POUTAVÝ, ŽE BY MOHL BÝT I DELŠÍ

IMAX, USA 2007, 40 MINUT
REŽIE: SEAN PHILLIPS

ZDE





Bláznovo zlato
KINO TIP - DOBRODRUŽNÝ


Karibské moře je jako stvořené pro letní dobrodružství. Zvláště když se někde na dně válí poklad z roku 1715 v hodnotě desítek milionů dolarů. Hledač pokladů Ben Finnegen po něm pátrá již několik let a udělal by cokoliv, aby ho získal.

Této posedlosti padne za oběť i jeho manželství s krásnou ženou (Kate Hudsonová), která s ním i přesto zůstává, protože i ji fascinuje poklad skrytý někde mezi mořskými korály. Akčnímu dobrodružství velmi škodí unylé dialogy. Avšak v okamžiku, kdy dojde k akci, začne být snímek docela zábavný.




HODNOCENÍ: 60 %

+ KRÁSNÉ PROSTŘEDÍ KARIBIKU
- NUDNÉ DIALOGY

WARNER, USA 2008, 113 MINUT
REŽIE: ANDY TENNANT

JOSEF CIPRA





Kámen - Zbraně - Papír

Kámen - zbraně - papír, zní vám to nějak povědomě? Není divu. Tato společenská hra vychází z dobře známého "stříhacího" losování kámen - nůžky - papír, jehož zvládnutí tvoří významnou část herní strategie. Cílem hry pro dva až čtyři hráče je jako první postavit hrad. K tomu potřebujete stavební suroviny, o něž budete muset s protihráči bojovat.


Základními hracími prvky je několik druhů karet (např. akční, bojové, nabídkové, rozvojové) a tři druhy žetonů surovin (kámen, papír a zbraně). O herním principu se rozepisovat nebudu, protože bych jej musela výrazně zjednodušit.
Prozradím jen, že hra se odehrává v jednotlivých kolech, která jsou rozdělena na několik fází. Ty zahrnují těžbu, nabídku a nákup surovin, boje mezi spoluhráči a stavbu hradu.


Kámen - Zbraně - Papír je hra, která přichází s originálním (i když paradoxně dobře známým) herním principem. Ovšem právě ono "střihání" může vést k výraznější převaze psychologicky lépe uvažujícího hráče nad ostatními.



HODNOCENÍ: 75 %

+ ORIGINÁLNÍ HRA, ROZVINUTÁ PRAVIDLA
- "STŘÍHÁNÍ" DÁVÁ VÝHODU ZRALEJŠÍM HRÁČŮM

DINO, 2008
POČET HRÁČŮ: 2 AŽ 4
HERNÍ DOBA: 45 MINUT

JANA LEŽÁKOVÁ




Indigový drak
KNIHA


Hrdiny Indigového draka jsou nejznámější autoři fantastické literatury J. R. R. Tolkien, C. S. Lewis a Charles Williams. Tito tři přátelé se vydají na dobrodružnou cestu do Souostroví snů, kde poznají bájné země, o kterých později psali ve svých knížkách. I vy se proto v knížce podíváte do několika fantastických světů, v nichž narazíte snad na všechny fantastické bytosti. Zajímavý nápad, ale později začne být knížka zmatená a v obrovském množství fantastických bytostí se lehce ztratíte.



HODNOCENÍ: 60 %

+ ZAJÍMAVÁ ZÁPLETKA
- PŘÍLIŠ MNOHO FANTASTICKÝCH SVĚTŮ

FRAGMENT, 2008, 336 STRAN

JOSEF CIPRA