BlackSite: Area 51

BlackSite: Area 51
Sdílej
 

Hit ABC

Střílečka BlackSite: Area 51 měla na konci minulého roku smůlu. Dostala se totiž do stínu hitovek, jako jsou Call of Duty 4 nebo Crysis. Česká PC verze s titulky se však na náš trh dostává až v těchto dnech a lehké zpoždění jí určitě pomohlo! Nejenže byla zbavena neduhů prvních konzolových verzí, ale po několika hodinách bojů s mimozemskou a zmutovanou havětí je nutné říci, že jsme se u ní pořádně vyřádili.

Jste obyčejný voják bojující v Iráku. Právě pátráte po zbraních hromadného ničení. V podzemních bunkrech však objevíte stopy po jakýchsi genetických pokusech. Děj se poté přesouvá do americké Nevady, na území tajemné oblasti s označení Area 51. Do cesty se vám postaví tvorové, kteří se podobají kříženci švába a prasete, červy velikosti dvoupatrového domu a mnoho dalších zrůd. Musíme pochválit nejen jejich provedení, ale také hrůzu, kterou nahánějí. Tu navíc podporuje velmi pěkné grafické zpracovaní, zvuky a hudba.

Od BlackSite: Area 51 však nečekejte žádnou herní revoluci. Hra je sice dobře řemeslně zvládnutá, ale tvrdě skriptovaná a prakticky bez jakékoli svobody pohybu nebo taktického plánování. A to i přesto, že máte možnost udílet svým parťákům rozkazy. Ani umělá inteligence nepřátel nepatří mezi špičku, přesto celkový dojem nijak zvlášť nekazí. Pokud od BlackSite: Area 51 nečekáte moc, budete příjemně překvapeni její svižnou akcí a zábavností.

Foto

Hodnocení : 70
Výhody: svižná akce a hratelnost bez zádrhelů, děsivá monstra, pěkná grafika
Nevýhody: hodně skriptované, nedoladěné AI a zbytečná možnost udílení rozkazů
Výrobce: Midway Games
Web:

(www.blacksitegame.com)







Co se hraje

Silent Hunter IV: U-Boat Missions



Utápíme se v záplavě akčních her a trochu neprávem opomíjíme žánr simulátorů. U ponorek mu jasně vládne série Silent Hunter. S jeho čtvrtým dílem jsme mohli v amerických ponorkách brázdit Pacifik a potápět japonské svazy lodí. Jenomže většina z nás virtuálních námořníků zůstala srdcem na německých u-boatech, které bojovaly v Atlantiku v předchozím dílu simulátoru. To si dobře uvědomili v Ubisoftu a vydali datadisk U-Boat Missions.
Foto

Co v něm najdete? Hlavní změnou je samozřejmě nová kampaň za Němce, jež vás v ponorkách typu IX-D2 a XVIII dostane pod hladinu Indického oceánu. Autoři nás chtěli potěšit také jistou dávkou strategického plánování. Během plaveb tak lze na moře vysílat průzkumné letouny nebo ovládat některé lodě, čímž získáte lepší představu o pohybu nepřátel. Tato novinka ale nemá moc velký dopad na celkovou hratelnost SH4. Před plavbou navíc můžete vybavit posádku speciálními schopnostmi.

Všechny novinky lze bohužel využít jen v tomto datadisku, nikoli ve spojenecké kampani. Vlastníte-li původní SH4 a aktivně ponorkaříte, určitě si U-Boat Missions pořiďte. Potěší vás mnoho zajímavých misí a celkově vyladěná hratelnost i simulace. U-Boat Missions však nenabízí žádný dobrý důvod, proč by měl nováček s tímto simulátorem začít. Čekali jsme více.
Foto


Hodnocení: 69
Výhody: postavy se speciálními schopnostmi, celkové vylepšení hratelnosti a simulace
Nevýhody: novinky nejsou funkční ve spojenecké kampani, strategické prvky mohly mít větší dopad na hratelnost, posádka mluví anglicky
Výrobce: Ubisoft
Web:

(www.silenthunter4.com)



Foto



Na co se těšit


Warhammer Online: Age of Reckoning


World of Warcraft si už dlouho žije velmi dobře. Jeho neohrožená pozice by se však letos mohla zatřást pod útokem několika nadějných titulů. Třeba i díky MMORPG Warhammer Online. Ten se nesnaží nabídnout hráčům hratelnost totožnou s WaW, ale jde jinou cestou. Ve Warhammer Online se budou především budovat dvě soupeřící království. Součástí války se stane dobývání nepřátelských hlavních měst. Vše se tedy zaměří více na spolupráci hráčů a na boje ohromných armád. Samozřejmě nebudou chybět ani úkoly pro osamělé vlky. Připravte se na drtivou invazi trpaslíků, temných elfů a sil chaosu. Svět Warhammeru se před námi otevře na konci roku 2008.

Proč se těšit: obrovský a volný svět Warhammeru v MMORPG, bitvy mezi královstvími, dobývání a rabování měst
Datum vydání: podzim 2008
Výrobce: EA Mythic
Web:

(www.warhammeronline.com)



Foto



Herní zprávy

Multiplayerové přídavky zdarma


Vyzkoušejte si dva zajímavé bezplatné přídavky. Prvním je datadisk Tainted Blood pro RPG Two Worlds – obsahuje čtyři mapy, včetně nového města. Druhým kouskem je patch pro vojenskou simulaci ArmA:Armed Assault, který kromě oprav představuje nový multiplayerový mód, kombinující FPS a RTS. Linky:
Tainted Blood:

(www.hypermax.cz/two/download)



ArmA:Armed Assault patch 1.14:

(www.armedassault.com/cz_warfare.html)




GTA IV prodejním rekordmanem


GTA IV zlomilo veškeré prodejní rekordy. Během prvního dne se ho prodalo 3,6 milionu kopií, což dělalo na tržbách zhruba 300 milionů dolarů! Po týdnu se prodej přehoupl přes 6 milionů kopií a tržby vzrostly na 500 milionů dolarů (v přepočtu 8 miliard Kč). Úžasná čísla!