Shade: Hněv andělů

Shade: Hněv andělů
Sdílej
 
Archeologové se ve hrách dostávají často do problémů. Ruší klid mrtvých a pouští světlo do míst, která měla být navždy zahalena temnotou.

Foto
Váš bratr je jedním z nich. Při bádání se mu podařilo nalézt bránu do časových dimenzí, ale tím se dostal do nebezpečí. Musíte ho zachránit. Shade: Hněv andělů příjemně kombinuje několik herních žánrů. Najdete v něm prvky adventury, RPG i akce.

Při putovaní přítomností, středověkem i starověkým Egyptem se dostanete do soubojů s vojáky, démony, zombíky, škorpióny a mnoha podivnými přízraky. Během hry budete zdokonalovat své dovednosti a vytvářet účinná bojová komba. V ruce se vám budou většinou blýskat klasické sečné zbraně, zejména magický meč. K dispozici jsou i střelné zbraně. Mají však nízkou účinnost a nelze se s nimi krýt.


V kůži démona

Foto

Vaše podoba ve hře není jen lidská. Dokážete se přeměnit (klávesa R) v nebezpečného démona a smést nepřátele několika zdrcujícími kouzly. Nejvypečenější magické kousky jsou:

• vítr Apokalypsy – kolem démona se vytvoří kruh, který se i s ním pohybuje. Když se dotkne nepřátel, většina z nich se ocitne v plamenech a zhroutí se. Jedno z nejúčinnějších kouzel.

• špetka chaosu – démon vyvolá magický oblak. Zasažení nepřátelé se pomátnou a začnou se bít mezi sebou. Musí jich samozřejmě být více než jeden.

• kruh nezranitelnosti – démon kolem sebe vytvoří magické pole. Uvnitř je pak hrdina po dobu 10-20 vteřin nesmrtelný. Velmi oblíbené obranné kouzlo.
Foto

• lebka smrti – nad hlavou démona se objeví poletující lebky. Jakmile spatří nepřítele, okamžitě na něho zaútočí. Účinnost záleží na počtu lebek.

• ohnivá stěna – výborný obranný trik, který zastaví hordy nepřátel. Někteří stěnou sice projdou, ale začnou hořet a postupně zahynou.



Cheaty

Během hraní stiskněte [CTRL]+[ALT]+[F3]. Otevře se konzole, do níž vkládejte kódy:

dcheat 1 - nezranitelný démon
iamtrax - všechny zbraně
iamzozo - všechna munice
iamartie - magický meč
iamfido - 50 magických slz
iamjabba - nastaví magii na maximum
liliput - zmenší protivníky


Návod ke hře


(www.abecedaher.cz)


Foto



Ze hry do reality

Cestovaní časem

Připadá vám cestovaní časem jako nesmyslná sci-fi teorie? Naši předkové také považovali lety do vesmíru za nemožné. Cestování časem možná nebude pro příští, vyspělejší civilizace takový problém. Doporučujeme zajímavý článek od Michaela Brookse v časopise New Scientist.
Originál článek Michaela Brookse Welcome to Year Zero:

(www.michaelbrooks.org/articles.aspx )



A jeho český výklad:

(www.blisty.cz/files/isarc/0105/20010524e.html)





Jedno ucho
Dobrý den,
omlouvám se, že píšu vám, ale nevím, komu jinému mám svůj dotaz adresovat. Je nějaká možnost zakoupit hru z Edice PC her ABC, když už se neprodává. Mám na mysli, zda je možné zakoupit hru z dotisku například na dobírku.

Jan Ondřejka
Foto

Dobrý den,
svůj dotaz jste adresoval zcela správně. PC hry z Edice ABC, které již nejsou v prodeji, lze objednat na dobírku u distributora na adrese info@praguepromotion.cz.
Zuzana




Dotazy pište na lestinova@ringier.cz , předmět EDICE.
PC hry lze objednat na info@praguepromotion.cz