Levnější tisk

Levnější tisk
Sdílej
 

Levnější tisk

TISKÁRNA


Kodak byl v oblasti fotografií velkým pojmem. Po nástupu digitalizace však svoje pozice přenechal jiným. Společnost se ale nevzdává, takže vyrábí i produkty pro ni méně typické. Jedním z nich je i multifunkční tiskárna Kodak ESP 3. Je určena zejména do domácností, umí skenovat, kopírovat a tisknout. Kodak slibuje kromě nízké pořizovací ceny také o 50 procent nižší náklady na tisk než konkurence. Ve výbavě tiskárny nechybí ani sloty pro paměťové karty a USB pro přímé připojení digitálního fotoaparátu. Tisknout se dá tedy i bez počítače.



HODNOCENÍ: 80 %

+ CENA, VŠE V JEDNOM
- CHYBÍ DISPLEJ PRO TISK BEZ PC

VÝROBCE: KODAK
WEB: WWW.KODAK.COM



To nejlepší nakonec?
EXTRA


Po představení počítačů Atari ST a Amiga nemůže v ohlédnutí do minulého století chybět Apple Macintosh. První verze Macintosh 128K přišla na trh v roce 1984. Byla založena na procesoru Motorola 68000, tentokrát s taktem 8 MHz. Apple se však přece jen lišil. V té době měl vynikají operační systém a zejména velmi kvalitní aplikace. Na rozdíl od Amigy a ST byl vlastní HW umístěn v monitoru, prodával se tedy jako komplet. Dodávaný 9˝ monitor s rozlišením 512 × 342 bodů v podstatě nastavil dodnes standardizované rozlišení 72 obrazových bodů na palec u zobrazovacích jednotek.



Nejvýkonnější herní notebook
NOTEBOOK


Chcete-li mít doma nejrychlejší laptop všech dob, hledejte u výrobce s názvem Alienware. Jejich poslední model Area-51 m17x nepatří sice ke kolibříkům trhu, ale na oplátku z něj dostanete výkon stolního počítače. Posuďte sami jeho parametry: procesor Intel Core 2 Extreme s frekvencí 2,8 GHz, paměť 4 GB DDR2, tři pevné disky o celkové kapacitě 1,5 GB s možností zapojení RAID 0, dvě grafi cké karty GeForce 8800MGTX v SLI zapojení. M17 vše zobrazí na 17˝ displeji s rozlišením 1920 × 1200 bodů, nechybí 7.1 zvuk, DVD vypalovačka nebo 2Mpix integrovaná webová kamera.


HODNOCENÍ: 80 %

+ EXCELENTNÍ VÝKON, PROVEDENÍ
- CENA, HMOTNOST A ROZMĚRY

VÝROBCE: ALIENWARE
WEB: WWW.ALIENWARE.COM



Malá černá krabička
POČÍTAČ


Povedený vzhled, malé rozměry a tichý chod, to je Asus Nova P22. Uvnitř tohoto HTPC tiká taktem 1,83 GHz procesor Intel Core 2 Duo E6320, podporován 1 GB DDR2 paměti a integrovanou grafickou kartou Intel GMA 3000. Pro uložení svých dat máte k dispozici 160GB pevný disk. Pochopitelně nechybí ani DVD vypalovací mechanika Supermulti.
Konektivitu zabezpečuje bluetooth, wi-fi, 4 × USB a 1 Gb/s ethernet. To vše sice dává Nově velmi slušný výkon pro multimediální použití, ale ne pro hraní her. U podobného zařízení zamrzí chybějící TV výstup nebo rozhraní IEEE 1394.


HODNOCENÍ: 60 %

+ KVALITNÍ PROVEDENÍ, ROZMĚRY
- CHYBÍ TV VÝSTUP A ROZHRANÍ IEEE 1394

VÝROBCE: ASUS
WEB: WWW.ASUS.COM