Motorola W208

Motorola W208
Sdílej
 

Motorola W208: Pod patnáct stovek i s přehrávačem

NÁŠ TIP


Motorola rozšiřuje svoji nabídku o další povedený low-end. Nízká cena spolu s kvalitní konstrukcí, přehrávačem MP3 a slotem pro paměťové karty dalece vynahrazuje absenci Java her, špatný displej a průměrnou klávesnici. Asi nejpřekvapivější je zpracování konstrukce - telefon bez problému vydrží i neohleduplné zacházení. Velikostí a vahou patří zhruba do průměru. Poněkud mě ale zklamala klávesnice, se kterou se vzhledem k viklajícím se tlačítkům špatně píšou SMS zprávy. Displej má rozlišení pouhopouhých 128 × 128 pixelů a zobrazí 65 tisíc barev. Bohužel je pasivní, a tudíž špatně čitelný na slunci. Přehrávač MP3 je možná lepší, než cena mobilu napovídá. Avšak nikterak výrazně. Katastroficky malou vnitřní paměť telefonu vynahrazuje slot na paměťové karty uložený pod baterkou.


HODNOCENÍ: 70 %

+ CENA, KONSTRUKCE, PAMĚŤOVÁ KARTA
- KLÁVESNICE

VÝROBCE: MOTOROLA
WEB: WWW.MOTOROLA.CZ
CENA: ASI 1350 Kč



Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
JAVA


V předělávce posledního dílu slavné akční série Indiana Jones dostanete do ruky nejenom nestárnoucího Harrisona Forda, ale též mladého pomocníka Mutta.
Obě části vypadají totožně - 2D scrollovací hopsačka plná hadů, kutálejících se balvanů a sovětských vojáků. Liší se však hratelnost. Zatímco za Indiana Jonese častěji bojujete, za Mutta se budete muset přeorientovat na skákání.


HODNOCENÍ: 80 %

+ INDIANA JONES A JEHO BIČ, DVĚ ODLIŠNÉ ČÁSTI
- PŘÍLIŠ VYSOKÁ OBTÍŽNOST



MŮJ MOBIL

Adrián, 12 let

Mám telefon Siemens, používám ho hlavně na telefonování a esemeskování.
Ale hraju na něm i hry a poslouchám muziku. Chtěl bych v něm mít přenosnou GPS.


PTÁTE SE
Co je to technologie tekutých krystalů? ELIŠKA BRAUNOVÁ, KOLÍN


Molekuly každé látky mají svou mezifázi, ve které jsou již v tekutém stavu, ale zároveň si ponechávají vlastnosti pevných látek. V displeji jsou molekuly umístěny mezi několik elektrod a polarizační filtry, takže mezi nimi chaoticky kmitají. V případě zapojení elektrického proudu se srovnají do podoby krystalů, které následně rotují kolem procházejícího světla.
To společně s polarizací (dvojlomem světla) vytváří onen obraz.


MTV a The Phone

ZAJÍMAVOST

Světově proslulá hudební televize MTV startuje další reality show a hlavní roli v ní bude hrát i telefon. Ulicí amerického velkoměsta se rozléhá vyzvánění mobilu.

Nezbývá nic jiného než ho zvednout a splnit rozmanitou misi, kterou si pro soutěžící připravili dramaturgové show pod vedením Justina Timberlakea. Samozřejmostí jsou velmi hodnotné ceny.