Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Letopisy Narnie: Princ Kaspian
Sdílej
 

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

DVD - HOROR / MUZIKÁL


Film natočený na náměty slavného broadwayského muzikálu z roku 1979 vypráví příběh o nespravedlivě potrestaném Benjaminu Barkerovi, který se po letech vrací do Londýna, aby vykonal vytouženou pomstu. S písní na jazyku a s břitvami v rukou si vodí lidi, kteří mu dříve ukřivdili, do svého malého holičství nad pekárnou a zde je připravuje o víc než jen o vousy. Melodie staré bezmála třicet let a napsané slavným skladatelem Stephenem Sondheimem fungují skvěle i na plátně a Johnny Depp v hlavní roli jim navíc dodává své charakteristické kouzlo. Na druhém disku DVD najdete mnoho zajímavých bonusů, včetně dokumentů, v nichž se dozvíte, jak probíhalo natáčení.



HODNOCENÍ: 90 %

+ HERECKÉ VÝKONY, ČERNÝ HUMOR
- MÁLO HUDEBNÍCH ČÍSEL

MAGICBOX, USA/VELKÁ BRITÁNIE 2007, 111 MINUT
REŽIE: TIM BURTON



Zlatý kompas
DVD - FANTASY

Pohádkový fantasy film Zlatý kompas vás zavede do paralelního světa, ve kterém má každý člověk svého osobního zvířecího démona. Hlavní hrdinka příběhu jedenáctiletá dívenka Lyra se musí vydat na dobrodružnou cestu, aby zjistila, proč se v oblasti severního pólu ztrácejí děti. Jedině ona je totiž schopna číst z prastarého přístroje zvaného alethiometr, který dokáže zodpovědět každou otázku. Nemá to však jednoduché.
Za nitky v pozadí tahá organizace Magisterium, která se všemožně snaží zatajit pravdu. Lyře naštěstí pomáhá mnoho přátel včetně obřího ledního medvěda. Ty, které tento fantastický svět nadchl, jistě potěší druhý disk DVD, na němž je více než dvě a půl hodiny bonusových materiálů.



HODNOCENÍ: 70 %

+ TRIKOVÉ SCÉNY, ZAJÍMAVÝ FANTASY SVĚT
- USTŘIŽENÝ KONEC, NUDNÝ PŘÍBĚH

MAGICBOX, USA 2007, 113 MINUT
REŽIE: CHRIS WEITZ


PRÁVĚ V KINĚ
Tvrdé palice

Majitel ragbyového družstva v podání šarmantního George Clooneyho se snaží dát dohromady neperspektivní tým hráčů. Pomoci mu v tom má válečný hrdina a sportovní hvězda Carter Rutherford. Očekávejte příjemné sportovní drama s prvky komedie.
PREMIÉRA 19. 6. 2008

Wanted

Ve hvězdně obsazeném akčním filmu se představí Angelina Jolieová jako nájemná vražedkyně. Snímek natáčený z velké části v České republice je plný úžasných akčních scén ve stylu Matrixu.
PREMIÉRA 26. 6. 2008


Letopisy Narnie: Princ Kaspian
KINO TIP - DOBRODRUŽNÝ / FANTASY


Příval fantasy filmů, který rozpoutal Peter Jackson svou výpravou do Středozemě, se dosud nezastavil. Nejnovějším přírůstkem je druhý díl adaptace světoznámé knižní série Letopisy Narnie od C. S. Lewise. Znovu se setkáváme se čtveřicí londýnských dětí, které našly bránu do fantastické země plné pohádkových bytostí.

Zatímco v našem světě uplynul od poslední výpravy pouhý rok, v Narnii to bylo celých 1300 let, takže se za několik staletí změnila takřka k nepoznání.
Vláda Bílé čarodějnice sice dávno skončila, avšak moci se ujal lidský rod Telmarínů, jenž zahnal původní obyvatele Narnie do hlubokých lesů.

Čtveřice mladých hrdinů tentokrát pomáhá princi Kaspianovi, právoplatnému vlastníkovi trůnu, dobýt nazpět jeho majestát. Obrovský rozpočet filmu se projevil hlavně na úžasných digitálních tricích, snímek však po scenáristické stránce nedrží pohromadě. Dialogy jsou nudné a nezáživné a pokusy o vtipy mdlé. Snad bude třetí pokračování Letopisů Narnie, na kterém se již pracuje, zdařilejší.



HODNOCENÍ: 50 %

+ DIGITÁLNÍ BYTOSTI, HUDBA
- TÉMĚŘ ŽÁDNÉ NAPĚTÍ, NUDNÉ VTIPY

FALCON, USA 2008, 144 MINUT
REŽIE: ANDREW ADAMSON


MOJE KNIHA
HEJ TY


Honza, 9 let

Knížky čtu rád, naposledy jsem přečetl nejnovější díl Harryho Pottera - Relikvie smrti. Příběh se mi dost líbil, protože jsem se jakoby přenesl do jiného světa a zažil dobrodružství, která se mi nestanou.



Můj kocourek je veliký popleta
KNIHA - ZÁBAVA


Jak to vypadá v bytě roztržitého malíře, který si místo koťátka pořídí sloní mládě? Jisté je, že se s ním ve svém ateliéru nudit nebude, ještě jistější však je, že se s ním nebudete nudit ani vy. Ač má kniha pouhých dvacet stránek, je nabita jemným francouzským humorem, který vás zbaví všech splínů. Kniha je určena pro čtenáře bez rozdílu věku.



HODNOCENÍ: 90 %

+ ZDAŘILÉ ILUSTRACE, ZÁBAVNÁ
- BRZY JI PŘEČTETE

PASEKA, 2008, 20 STRAN
AUTOR: GILLES BACHELET


Teifoc
STAVEBNICE - KREATIVNÍ ZÁBAVA


Také vás fascinují domy? Neživé výtvory lidské práce, které člověka provázejí celým životem? Málokdo z nás má to štěstí, že může žít v domě svých snů. V domě či bytě, jenž vás vystihuje a je přesně podle vašeho vkusu od střechy až po poslední cihličku ve sklepení. Se stavebnicí Teifoc máte jedinečnou šanci postavit si přesně takové obydlí, které se vám líbí.

Od plánu, který si můžete sami navrhnout, až po realizaci. A věřte, že na tuto stavbu si nemusíte brát hypotéku nebo úvěr. Vše bude vyřízeno korektně a k vaší spokojenosti. Stavebnice obsahuje několik balení pálených cihel dvou velikostí, došky na střechu, okenice, plůtky, podložku na stavení a samozřejmě nezbytný cement a zednickou lžíci. Nezáleží na věku ani na šikovnosti, stavět může přece každý. A co když se dům sem tam nepovede? Nevadí, pokud je malta ještě vlhká, můžete začít znovu.



HODNOCENÍ: 60 %

+ ZABAVÍ NA DLOUHOU DOBU
- POTŘEBUJETE HODNĚ PROSTORU, NEPOŘÁDEK

SMĚR, 2008
POČET HRÁČŮ: 2 AŽ 6
OD: 6 LET
HERNÍ DOBA: NEOMEZENĚ