Age of Conan: Hyborian Adventures

Age of Conan: Hyborian Adventures
Sdílej
 
Poslední léta jsou zlatým věkem masivních on-linových her ne ani tak proto, že to vývojářům prostě přišlo jako dobrý nápad, spíš by se dalo říct, že tvůrci her čekali na technologie, zejména na rychlý internet dostupný pro každého.

Dočkali se a World of Warcraft se mohl stát nejvýdělečnější PC hrou historie.

Hit ABC

Age of Conan je RPG z podobného soudku, jenom využívá k získání příznivců jiné zbraně. Kde Warcraft vsadil na kreslenou grafiku a obsah "pro každého", přichází Conan s temnou dospělejší atmosférou, drsným nekompromisním světem, plným nestvůr a zlých lidí a v neposlední řadě s kontaktním bojovým systémem. To je možná nejvýraznější odlišnost od jiných her žánru vůbec - že totiž souboje připomínají spíš bojové nebo akční hry než RPG. Musíte nejen mačkat ve správnou chvíli správné klávesy, musíte útoky i správně časovat, dobře se kolem soupeře pohybovat a přechytračit ho.


Podobně jako v jiných MMORPG i Age of Conan začíná vytvořením postavičky. Na výběr máte ze čtyř druhů (zabiják, voják, mág nebo kněz), v každém jsou tři varianty, což dělá dohromady dvanáct unikátních tříd, přičemž za každou se hraje jinak. Jinak, ale stejně skvěle, musíme dodat, protože AoC znamená svěží vítr v poněkud stagnujícím žánru.
Viktor Bocan

Hodnocení: 85 %
Výhody: nádherné grafické zpracování, nové nápady
Nevýhody: hardwarová náročnost, nevhodné pro děti
Výrobce: Funcom / Eidos
Web:

(www.ageofconan.com)


Foto


Hra je vhodná pro hráče od 18 let


Co se hraje
Letopisy Narnie: Princ Kaspian


O kvalitě her vytvořených na motivy filmů jsme se v ABC rozepisovali již několikrát. Často jde o pochybné tituly, vyrobené narychlo, aby stihly premiéru svých filmových předloh. Letopisy Narnie: Princ Kaspian patří k lepšímu průměru. Z herního hlediska je to poměrně tupá arkáda, mozkové závity zapojíte minimálně, zato vaše prsty se na klávesnici a myši zahřejí na maximum. Hra je protkaná bezduchou akcí, ale má i několik světlých stránek.

V první řadě si užijí fandové původního filmu. Akční pasáže střídají animované scény, které samozřejmě sledují dějovou linii filmu. Navíc je hra provedená v solidní grafice a nabízí pěknou podívanou.
Líbily se nám také různorodé schopnosti jednotlivých postav a jejich vzájemná spolupráce při řešení jednoduchých puzzlů. Jejich kombinování je účelné i v boji. Jen si zkuste při bitvě vylézt na záda téměř nezranitelného obra!

Bohužel většina úkolů se stále opakuje a časem vás jejich plnění omrzí. Letopisy Narnie: Princ Kaspian jsou určeny pro hardcore fandy knih a filmů s názvem Letopisy Narnie. Z herního hlediska jde o přímý průjezd oblastí průměrných arkád. Toužíte-li po hře podle filmu, sáhněte raději třeba po titulu Harry Potter a Fénixův řád.
Foto

Hodnocení: 60
Výhody: slušné grafické zpracování, různé postavy a jejich kombinování, jednoduché ovládání, potěší fandy filmu
Nevýhody: průměrná arkáda, stereotypní úkoly po čase nudí
Výrobce: Traveler’s Tale
Web:

(www.narniathegame.com)






Na co se těšit
Prince of Persia



Princ je jednou z nejznámějších a také nejstarších herních postav. Poprvé se objevil před téměř dvaceti lety v legendární plošinovce, po ní následovala již moderní trilogie. A na konci letošního roku přijde znovu. Čím bude výjimečný? Třeba silným příběhem, jenž vás dostane do urputné bitvy s bohem temnoty Ahrimanem.

Mrkněte na obrázek a hned vás trkne i jeho ojedinělé grafické zpracování. Novinkou bude také originální využití druhé postavy příběhu - dívky Eliky. Bez její pomoci a spolupráce se neobejdete v soubojích, při akrobatických kouscích při přesunech nebo při řešení hádanek. Těšit se můžete i na otevřený svět s nelineárním průběhem děje.

Proč se těšit: skvělá grafika, otevřený svět, originální funkce druhé postavy a soubojový systém
Datum vydání: konec 2008
Výrobce: Ubisoft Montreal
Web:

(prince-of-persia.ubi.com)



Herní zprávy
Call of Duty 5 World at War

Call of Duty 4 nám představilo pekelnou výheň moderního bojiště. Pátý díl se však vrací zpět do druhé světové války a protáhne nás v roli Američanů bitvami v Tichomoří. Za ruské soldáty si zabojujete třeba v Berlíně. Těšte se také na kooperativní multiplayer a kupu dalších novinek. Letošní Vánoce budeme zase válčit!

NHL 09

Nový ročník hokejové simulace si na nás letos připravil několik vylepšení. Třeba kariérní Be a Pro mod (již představený ve FIFA 08), v němž si budete moci vypěstovat svého dokonalého hráče. Nezajímavé není ani zvýšení počtu hráčů multiplayeru na šest proti šesti s podporou on-line turnajů.