Za málo peněz hodně muziky

Za málo peněz hodně muziky
Sdílej
 

Nokia 3120 classic: Za málo peněz hodně muziky


Na první pohled byste si Nokii 3120 classic asi nekoupili, ale ne vždy je dobré soudit jen podle vzhledu. Přes průměrný design, který bych charakterizoval jako klasickou "šedou myš", jde o velmi povedený kousek. Znáte snad jiný telefon v této cenové kategorii, který podporuje sítě třetí generace? Podporou UMTS, WCDMA však klady 3120 classic nekončí. Z datových přenosů totiž nabízí také Bluetooth 2.0, GPRS a EDGE třídy 12. Telefon můžete propojit s počítačem i pomocí USB mass storage.

Konstrukce sice patří mezi ty nejfórovější, které jsem v poslední době viděl, ale musím pochválit klávesnici - píše se s ní překvapivě dobře. Stejně tak potěší velmi jasný a kontrastní displej, skvělé parametry potvrzuje i na přímém slunci. MP3 přehrávač a 2MPx fotoaparát odpovídají ceně.



HODNOCENÍ: 80 %

+ CENA, PODPORA 3G, DISPLEJ
- KONSTRUKCE

VÝROBCE: NOKIA
WEB: WWW.NOKIA.CZ
CENA: ASI 4500 Kč



Castlevania: Aria of Sorrow
JAVA

Foto

Příběh dvojrozměrné akční hry, která v sobě kombinuje prvky RPG a adventury, se odehrává v opravdu rozsáhlém fantasy prostředí hradu. Jako středoškolský student obdařený magickými schopnostmi se musíte vypořádat s přisluhovači Drákuly, kteří se snaží získat jeho bývalou moc.


HODNOCENÍ: 70 %

+ HRATELNOST, ROZSÁHLÉ PROSTŘEDÍ
- STEREOTYPNÍ BOJ


MŮJ MOBIL

Šárka, 12 let

Mám Nokii S300. Jsem s ní spokojená, ale chtěla bych Nokii 6300. Telefon mám hlavně na volání, psaní SMS, hraní her, taky na něm poslouchám hudbu.



PTÁTE SE
Co je to USB mass storage?

KAREL JAKŠ, ŠUMPERK



USB mass storage je soubor komunikačních protokolů, které umožňují pracovat s různými zařízeními (např. fotoaparát, paměťové čtečky apod.) jako s úložným prostorem. Protože tyto protokoly má většina operačních systémů v sobě zabudované, dá se s cizími zařízeními pracovat i bez instalování speciálních ovladačů.


Zprávami SMS proti zločinu

Velkou Británii zasáhla vlna násilných útoků na středních a vysokých školách. Sdružení Crimestoppers (volný překlad zní Odpůrci zločinu) proto hodlá zavést ve všech školách jako prevenci SMS systém, v jehož rámci budou moct svědci takovýchto událostí anonymně poslat oznámení o napadení. Crimestoppers vidí budoucnost boje proti zločinu právě v jejich ohlašování.