Repro na cesty

Repro na cesty
Sdílej
 

Repro na cesty

HUDBA


Možnost pustit si oblíbenou hudbu nahlas kdekoliv na cestách je hlavní plus nového reproboxu Logitech Pure-Fi Mobile. Hudbu do zařízení dostanete jak klasickým 3,5mm jackem, tak bezdrátově pomocí bluetooth, což ocení zejména majitelé mobilních telefonů. Díky integrovanému mikrofonu lze Pure-Fi použít i jako hlasité handsfree.

Nutností pro přenos hudby je podpora profilu A2DP. Zvuk zajišťují dva reproduktory Max-X o velikosti dva palce. Logitech udává výdrž baterie až 12 hodin, při nedostatku energie můžete využít dodávaný USB kabel nebo síťový adaptér.



HODNOCENÍ: 60 %

+ MALÉ ROZMĚRY, BLUETOOTH
- VYŠŠÍ CENA

VÝROBCE: LOGITECH
WEB: WWW.LOGITECH.COM



Dějiny počítačů - Abacus
EXTRA


Dnešním číslem začínáme seriál o historii počítačů. Většina z vás si asi pod pojmem počítač představí osobní počítač nebo notebook. Ale počítači jsou vybaveny i automobily, mikrovlnky, myčky nádobí, digitální fotoaparáty a mnoho dalších přístrojů. Dnešní svět je digitální. V našem seriálu však začneme přibližně před 5000 lety, kdy vznikl Abacus. Byla to destička s počtářskými kamínky, které usnadňovaly výpočet.
Později byla destička nahrazena rámečkem s kuličkami na tyčkách (na fotografii). V různých modifikacích se s takovýmto "počitadlem" můžete setkat i dnes.


Predátor pro hry
POČÍTAČ


S pomocí série Aspire Predator chce firma Acer uspět na trhu herních počítačů.
Už na první pohled je patrná jejich orientace. Neotřelý design s křiklavou oranžovou zaujme jistě každého mladého playera. Acer navíc nezapomněl ani na výkon. Základem sestav bude čipová sada nForce 780i SLI s procesorem Core 2Extreme. Grafiku bude zajišťovat dvojice GeForce 9600GT, 9800GTX či 9800GX2. O extrémní výbavě navíc svědčí i blu-ray mechanika, čtyři pevné disky WD Raptor s 10 tisíci otáčkami nebo Dolby Home Theather Audio s podporou EAX 4.0.


HODNOCENÍ: 90 %

+ EXTRÉMNÍ VÝBAVA A VZHLED
- PRAVDĚPODOBNĚ NADSAZENÁ CENA


VÝROBCE: ACER
WEB: WWW.ACER.COM



Butylka na data
PEVNÝ DISK


eGO je další z externích pevných disků na trhu, který sází na kvalitní provedení a celkový vzhled. Ten silně připomíná - starou dobrou butylku na alkohol - placatku. Disk se nabízí ve třech barevných variantách, červené, stříbrné a modré, nově také v kombinaci chromu a kůže, u níž navíc Iomega slibuje větší odolnost.

eGO se vyrábí s kapacitou 160, 250 nebo 320 GB a váží pouze 218 g. Také rozměry 22,8 × 85 × 150 mm jsou velmi rozumné. K počítači disk připojíte pomocí USB. Zajímavostí je absence jakékoliv LED diody, jež by zobrazovala aktivitu disku.


HODNOCENÍ: 80 %

+ KVALITNÍ PROVEDENÍ
- ABSENCE LED DIODY


VÝROBCE: IOMEGA
WEB: WWW.IOMEGA-EUROPE.COM