Hurá na internet: Sony Ericsson Z770i

Hurá na internet: Sony Ericsson Z770i
Sdílej
 

Hurá na internet: Sony Ericsson Z770i

NÁŠ TIP


Sony Ericsson Z770i je určen zejména pro uživatele, kteří velmi často využívají mobilní internet. Podporuje totiž širokou škálu moderních datových technologií, včetně EDGE, HSDPA a UMTS. Pro připojení telefonu k počítači lze využít bluetooth nebo datový kabel. Těm, kteří rádi surfují rovnou na mobilu, jsou k dispozici dva prohlížeče - Opera Mini a Net Front.
Ale Z770i nejsou jen data. Náročnému uživateli nabízí také kvalitní alfanumerickou klávesnici a jemný displej, jenž je dobře čitelný i na ostrém slunci. MP3 přehrávač je také bezproblémový. Nespokojený jsem však s konstrukcí. Přestože jsem véčko považoval za klasiku, na které se po těch letech nedá už nic zkazit, Z770i hodně nepříjemně vrže a kloub je podezřele volný. Trochu zamrzí také malé rozlišení fotoaparátu 2 Mpx, 3 Mpx by mu slušely více.


HODNOCENÍ: 70 %

+ DATA
- KONSTRUKCE


VÝROBCE: SONY ERICSSON
WEB: WWW.SONYERICSSON.CZ
CENA: ASI 6000 Kč


Letopisy Narnie: Princ Kaspian
JAVA


Jen co vyjde úspěšný dětský film, objeví se i jeho herní podoba pro mobilní telefony. Letopisy Narnie jdou ve stopách filmu a snaží se tak zalíbit malým dětem. Hratelnost je proto opravdu jednoduchá a osekává možnosti RPG her na úplné minimum. Příběh se od filmu prakticky neliší, což je v tomto případě plus.


HODNOCENÍ: 70 %

+ PRO MALÉ FANOUŠKY FILMU NUTNOST
- TOHO, KDO FILM NEZNÁ, NEBUDE HRA BAVIT


Varovné SOSky
ZAJÍMAVOST


Zástupci Jihomoravského kraje se rozhodli nespoléhat na staré poplašné systémy a zavedli varovné SMS – takzvané SOSky. Každý, kdo se o využívání služby přihlásí, bude dostávat SMS zprávy o krizových a mimořádných situacích v jeho okolí.
S předstihem se tak můžete dozvědět třeba o blížící se záplavové vlně. Služba je samozřejmě bezplatná.


MŮJ MOBIL

Ondra, 12 let

Mám Nokii a používám ji hlavně na telefonování, posílání SMS a hraní her. Ale přál bych si nějaké véčko s dobrou pamětí.




PTÁTE SE
Jak mobilní telefony určují polohu bez GPS? KLÁRA JEDLOVÁ, JIHLAVA


Každá telefonní síť je rozdělena na velké množství buněk, přičemž každá buňka má svůj vlastní vysílač – BTS (Base Transceiver Station). Telefon může být v jednom momentě přihlášen pouze k jediné BTS. V případě, že telefon opustí hranice jedné buňky (v zásadě dosah BTS), přihlásí se k nové BTS. Síť tak ví, v jaké buňce se právě nacházíte. Avšak vzhledem k poměrně velké rozloze jednotlivých buněk není informace příliš přesná.