Dostaňte agenta Smarta

Dostaňte agenta Smarta
Sdílej
 

Mumie 3D

3D FILM - DOKUMENT


Dalším přírůstkem do rodiny trojrozměrných filmů pražského kina IMAX je poučná výprava do starověkého Egypta. Krátký dokument poodkrývá tajemství zahalující mumie starých faraonů. Dozvíte se, jakým způsobem byly balzamovány, kam se ukládaly a jak nám studie jejich DNA pomůže s léčením současných nemocí.

Bohužel, třetí rozměr je jediné, čím je snímek výjimečný. Mluvený výklad je nudný a plný neužitečných informací, které jsou dokonce v několika případech nepřesné. Hraných scén, které snímek alespoň trochu oživují, je poskrovnu a pořádných 3D efektů se také nedočkáte.
Na Mumie 3D: Tajemství faraonů jděte pouze, pokud vás doopravdy starý Egypt a faraoni zajímají, jinak se v kině ukoušete nudou.



HODNOCENÍ: 40 %

+ HRANÉ SCÉNY Z HISTORIE
- KRÁTKÉ A NUDNÉ, VELMI ŠPATNÉ 3D EFEKTY


IMAX, USA 2007, 39 MINUT
REŽIE: KEITH MELTON


27 šatů
DVD - KOMEDIE


Mladé dívce Jane už ve skříni visí 27 svatebních šatů, má to však jeden háček. Ani jedny nejsou její. Jako profesionální družička je sice v kostele jako doma, ale své ano si před oltářem ještě s nikým neřekla - její vyvolený si totiž bere někoho jiného. Avšak když se na obzoru objeví sympatický redaktor časopisu o svatbách, události naberou rychlý spád. Milá komedie sice občas spadne do klišé a od začátku není těžké předvídat, kdo že je ten pravý princ na bílém koni, ale i tak snímek potěší originálním stylem humoru.


HODNOCENÍ: 70 %

+ SESTŘIHY SVATEB, VTIPNÉ SCÉNY
- PŘEDVÍDATELNÝ DĚJ, POMALÝ ROZJEZD


BONTON, USA 2008, 107 MINUT
REŽIE: ANNE FLETCHEROVÁ


PRÁVĚ V KINĚ
Neuvěřitelný Hulk

V pokračování dlouho očekávaného komiksového hitu se doktor Bruce Banner znovu proměňuje v běsnící zelené monstrum
PREMIÉRA 17. 7. 2008

Jak ukrást nevěstu

Neodolatelný svůdník Tom (Patrick Demsey) se snaží překazit svatbu své nejlepší kamarádky, protože se do ní bláznivě zamiluje
PREMIÉRA 17. 7. 2008

Zapomenutý ostrov

Na odlehlém ostrově kdesi ve středním Tichém oceánu prožívá mladá dívka Nim (Abigail Breslinová) se svým otcem pohádkové dobrodružství
PREMIÉRA 17. 7. 2008


Dostaňte agenta Smarta
TIP ABC


Svět je znovu v nebezpečí! Sbírkou atomových bomb jej ohrožuje zločinecký syndikát jménem Chaos. Poslední muž, který může tuto hrozbu odvrátit, je popletený analytik Maxwell Smart (Steve Carell). Většina agentů protiteroristické americké tajné služby, ve které Maxwell pracuje, je totiž prozrazena a zlikvidována.

Proto tento snaživý zaměstnanec dostane šanci dokázat, co v něm je. V jeho podání je sice i zavázání tkaničky u bot životu nebezpečný úkon, avšak Smart má více štěstí než rozumu, a tak se z každé akce dostane ve zdraví. Pokud se vám líbila anglická komedie Johnny English, téměř jistě si oblíbíte i tohoto popleteného agenta.

WARNER BROS, USA 2008, 110 MINUT,
REŽIE: PETER SEGAL

NEVIDĚLI JSME

Soutěž na www.iabc.cz o ceny k filmu Dostaňte agenta Smarta



MŮJ FILM
HEJ TY


Míša, 11 let

V poslední době mě zaujalo víc filmů, například Mezi námi zvířaty, Za plotem, Ratatouille, Co ta holka chce a možná i nějaké další. Mám ráda filmy o zvířatech nebo takové, u kterých se můžu zasmát.


Putování po pravěku
KNIHA - NAUČNÁ


Vydejte se na dobrodružnou výpravu až k samým počátkům Země. Naučná publikace vás přehledně provede jednotlivými fázemi vývoje naší planety od počátků, kdy se začaly objevovat první praorganismy, až po vývoj člověka.
Každá kapitola obsahuje časovou osu, díky níž se velmi rychle zorientujete v různých epochách, a v přehledném textu jsou šikovně zvýrazněny nejdůležitější informace. Celá kniha je navíc doplněna úžasnými ilustracemi od Zdeňka Buriana, které vás do období pravěku doslova vtáhnou. Na závěr si můžete své nově nabyté znalosti otestovat v prověřovacím kvízu.


HODNOCENÍ: 90 %

+ PŘEHLEDNÝ A SROZUMITELNÝ TEXT, ILUSTRACE ZDEŇKA BURIANA
- NĚKTERÁ OBDOBÍ JSOU POPSÁNA AŽ PŘÍLIŠ STRUČNĚ


ALBATROS, 2008, 32 STRAN
AUTOR: BOŘIVOJ ZÁRUBA