Battlefield: Bad Company

Battlefield: Bad Company
Sdílej
 


Hit ABC

Série Battlefield je známá především jako zavedený titul na poli PC multiplayerových stříleček. Battlefield: Bad Company to ale vzalo za jiný konec.


Nejenže vyšlo jen pro konzole, ale navíc má kromě skvělého multiplayeru také výbornou kampaň pro jednoho hráče. Máme tady drsnou konkurenci Call of Duty 4! Strhující válečný zážitek, kterým procházíte v roli člena B-Company (tedy Bad Company) je umocněn především unikátním modelem destrukce enginu Frostbite. Ten umožňuje zničení až 90 % herního prostředí. Donutí vás to držet spoušť gamepadu se zatnutými zuby a jako šílenec do všeho střílet.

Zničitelnost objektů má významný dopad na hratelnost a taktiku boje. Jsou nepřátelé ukryti v budově? Rozstřílejte jejich úkryt na kusy granáty, bazookou nebo třeba těžkým tankem. Arzenálu je všude dostatek, ať zbraní či techniky. Co na tom, že úkoly mise se často opakují (někam dojet a něco zničit) nebo že AI nepřátel nevychodilo ani základní školu. Nevadila nám ani značná arkádovost a zkrátka jsme se výborně bavili.

Ocenění zaslouží i nádherné grafické zpracování nebo ojedinělé ozvučení v dosud neslyšené kvalitě. Pochválit musíme i multiplayer, druhou důležitou složku Battlefield: Bad Company. Vychytávky typu respawn u spolubojovníků přímo v centru dění, snadné ovládání nebo pěkné mapy pro pěchotní i mechanizované bitvy ocení každý on-line bojovník. Jen více takových her.
Foto


Hodnocení: 89 %
Výhody: zničitelnost prostředí, skvělá atmosféra a dobrý příběh singleplayeru, mnoho typů zbraní a bojové techniky, parádní grafika a jedinečné ozvučení, dobré ovládání, multiplayer, rozlehlá bojiště a taktická svoboda
Nevýhody: AI nepřátel, opakující se úkoly
Výrobce: DICE
Web:

(badcompany.ea.com)


Hra je vhodná pro hráče od 16 let



Co se hraje
Penumbra: Black Plague


Samota je nepříjemná. Ale být sám v podzemním komplexu, kdesi pod zasněženými planinami v Grónsku, jehož obyvatele zahubil podivný vir, je rozhodně víc než jen nepříjemné. Jako hlavní hrdina pokračujete v pátrání po svém otci, které bylo v předchozím díle Penumbra: Overture neúspěšné. Potemnělé chodby, laboratoře, jiskření zpřetrhaných elektrických drátů a různé zvuky nahánějící hrůzu jsou hlavní ingrediencí této adventury, hrané z vlastního pohledu.

Ze zanechaných vzkazů mrtvých pracovníků i počítačů se budete dozvídat o jejich osudu. Čím více toho víte, tím větší strach vás provází. Bizarní úkoly typu získej ruku a oko zdejšího člena posádky a navíc nepřátele v podobě zombíků nebo obrovských červů na radosti nepřidají. S nepřáteli nelze bojovat, a tak jedinou vaší šancí je zběsilý útěk nebo jejich přelstění.

Penumbura vyniká také simulací fyziky a využíváním předmětů k vyřešení hádanek. Předměty lze jednoduše pomocí myši uchopit, házet jimi a třeba je i spojovat. I obyčejné otevření šuplíku se provádí chycením myší a táhnutím. Penumbra: Black Plague vás vcucne do temnot podzemí, ochromí strachem a zároveň potěší kompletním českým dabingem.

Hodnocení: 79
Výhody: děsivá atmosféra, používaní předmětů, pěkná grafika, nelze bojovat
Nevýhody: design jednotlivých úrovní je dost podobný, slabší příběh
Výrobce: Frictional Games
Web:

(www.penumbrablackplague.com)






Na co se těšit
Diablo III


Konec všem spekulacím! Pokračování legendárního akčního RPG Diablo II bylo oficiálně ohlášeno. Blizzard Entertainment navíc velmi nečekaně ukázal zhruba 20 minut Diablo III hratelnosti. Její záznam najdete na www.blizzard.com/diablo3.

Nový díl, přestože se drží izometrického pohledu, se přesouvá do 3D zobrazení. To přináší nové možnosti pohybu a mnoho skvělých grafických efektů. Novinkou je například interaktivní prostředí, jež lze využívat v boji s nepřáteli. Fandy jistě potěší fakt, že hodně věcí z Diabla II zůstalo zachováno. Od některých postav přes ovládací rozhraní po jádro hratelnosti. Diablu III se budeme v dalších číslech ABC věnovat rozsáhleji. Těšte se.

Proč se těšit: 3D grafické zpracování, spousta novinek, vylepšení a přitom zachování všeho, co na Diablu zbožňujeme
Datum vydání: nebyl ještě oznámen
Výrobce: Blizzard Entertainment
Web:

(www.blizzard.com/diablo3)





Herní zprávy

IL-2 Sturmovik na konzole


Letecké simulátory jsou doménou především platformy PC. V příštím roce se to však změní. Legendární a bezkonkurenčně nejlepší simulátor IL-2 Sturmovik míří pod názvem Birds of Prey na konzole. Bohužel tentokrát vynechá PC. Na první trailer se můžete podívat na

(http://tinyurl.com/48bm5q)



Foto


Webový Zaklínač


Hra Zaklínač se zařadila mezi špičky RPG žánru. Výborný příběh, rozsáhlý rozvoj schopností postavy a povedený soubojový systém. Ten využila také bezplatná webová hra The Witcher: Versus. Jde o arény, kde vyzýváte soupeře k boji.
Mrkněte na

(http://versus.thewitcher.com)

a vrhněte se do soubojů!