Z Londýna ještě jednou

Z Londýna ještě jednou
Sdílej
 
Když jsme prosili čtenáře Vaška Nováka, aby nám poslal dojmy z Londýna, zastihli jsme ho zrovna na táboře, tedy fotek ani informací moc nebylo. Hned jak se vrátil domů, napsal nám ovšem Vašek tak krásný dopis a poslal spoustu zdařilých a zajímavých fotek, že obojí musíme zveřejnit, Vaškovi poděkovat a všem čtenářům popřát, aby měli také tolik štěstí v našich soutěžích!

Báječné zážitky díky ABC

Pro pobyt v Londýně jsme si vybrali Hotel City View . Nachází se v báječné indicko arabské čtvrti. Jeho výhoda je, že je hned u stanice metra Bethnal Green. Síť metra je komplikovaná a některé stanice jsou dokonce do zatáčky.


Za hezkého počasí je úžasný Greenwich park s nultým poledníkem. A taky Hyde park, kde si můžete říkat, co chcete. Já mám ale asi nejradši St. James park, který je plný zvířat. Z města se mi nejvíce líbilo Soho a China Town. Před Big Benem jsme stihli pokojnou demonstraci proti válce v Iráku.

Na Tower Bridge jsem si koupil pražené oříšky. Mňam. Krásné je také nábřeží Temže, kde přestavují doky na byty a ulice zdobí výkony pouličních umělců, od kterých jsem nemohl odtrhnout oči.
Když bylo ošklivo, navštívili jsme obrovské technické muzeum a galerii moderního umění. Do spousty muzeí a galerií můžete chodit úplně zadarmo. Londýn je moderní, barevný, rychlý, složitý a přátelský. Jeďte se tam podívat.
Ahoj, Vašek