Super Smash Bros. Brawl

Super Smash Bros. Brawl
Sdílej
 

Foto

Hit ABC

Hry, ve kterých se utkáváte v arénách s různými soupeři, jsou dominantou konzolí. Možná jste jim také křečovitě drtili gamepady Playstationu při soubojích v Tekkenu nebo Mortal Kombat. Také Nintendo a konzole Wii pro nás má pozvánku do ringu v podobě Super Smash Bros. Brawl.


Přestože takřka nevyužijete revoluční Wii ovládání, tahle hra vás strhne jako rozvodněná řeka gejzírem nápadů a rychlou akcí.

Cílem zápasů v arénách není soupeře zničit, ale pěkně je z nich skopnout dolů. Čím více se vám daří je zasahovat, tím je jejich odklizení z arény snazší. Na výběr je 35 postav, každá má své specifické útoky a komba. Nejde jen o klasické postavy ze série her Mario. Utkat se lze i s jinými herními hvězdami typu princezna Zelda, Samus z Metroidu nebo s legendárním Solid Snakem. Užívat si budete rozmanité arény, které nejsou jen ploché, ale i rozdělené na patra, a dokonce se mění i v průběhu soubojů. Vy musíte reagovat na padající předměty, útoky monster nebo třeba měnící se hladinu lávy.
Foto

V Super Smash Bros. Brawl najdete kromě soubojů i spousty miniher, trochu plošinovkového dobrodružství, výborný multiplayer, editor úrovní a mnoho dalšího bonusového obsahu. Tleskáme Nintendu za další vyvedený kousek.

Hodnocení: 88
Výhody: mnoho druhů postav s různými, avšak vyváženými bojovými schopnostmi, zběsilé herní tempo, spousty originálních arén, multiplayer, plošinovka a mnoho bonusů
Nevýhody: chvilku trvá, než se naučíte dokonalá komba, nevyužitý wiimote
Výrobce: Nintendo
Foto

Web:

(www.smashbros.com/)






Co se hraje
Alone in the Dark


Série adventur Alone in the Dark je už herním veteránem a celebritou zároveň. Před šestnácti lety byla v podstatě první opravdovou hrou žánru survival hororů. Máme tady její páté pokračovaní, v němž se vám bude opět v kůži detektiva Edwarda Cranbyho strachem zastavovat dech. Pekelné brány se otevírají přímo v srdci New Yorku - Central Parku.

Alone in the Dark v sobě tentokrát smíchal složku adventury s řešením logických hádanek i situací s působivou příměsí akce, která vás dostane do soubojů se zombie, přerostlými brouky a mnoha nechutně zmutovanými potvorami. Pro takové obludy budou kulky z pistole jen příjemným podrbáním. Jak tedy na ně?
Foto

Zbraní není moc a je nutné si nějaké vyrobit. Nejprve si musíte najít ty správné předměty, strčit je do kapes své bundy, jež funguje jako inventář. Pak už lze vesele kombinovat. Kapesník, láhev s benzinem a zapalovač? Rychle složit a v ruce už máme parádní Molotovův koktejl. Našli jste někde sprej? Vezměte zapalovač a máte účinný plamenomet. Kombinace, tvorba zbraní a vůbec využívaní prostředí, ohně i fyzikálních zákonů jsou základem hratelnosti i zábavy.

Alone in the Dark se pyšní strhující atmosférou, napínavým dějem rozděleným seriálovým způsobem na epizody a luxusním grafickým zpracováním všech lokací. Zásadním kopancem je pouze špatné ovládání na myši a klávesnici. S gamepadem si hru užijete lépe. Tedy pokud se rádi bojíte!
Hodnocení: 80
Výhody: skvělé grafické zpracování, výborný příběh, nespočet způsobů, jak kombinovat předměty a využívat prostředí v boji i k řešení hádanek, parádní atmosféra
Foto

Nevýhody: ovládání na myši a klávesnici
Výrobce: Eden Games
Web:

(www.centraldark.com)




Hra je vhodná pro hráče od 18 let



Na co se těšit
Call of Duty: World at War



Většina z nás čekala, že série Call of Duty pošlape dále v tématu novodobých konfliktů. Právě jsme se čerstvě zamilovali do moderních zbraní a tvůrci nás v novém pátém díle pošlou zpět na frontu druhé světové války. Za ruské vojáky musíme dobýt Berlín a jako americký mariňák zakusíme peklo bojů na tichomořských ostrovech. Připravte se na obávané japonské protivníky, syrovou a brutální ukázku války, dokonalou grafiku i strhující zážitek.
Foto

Potěšila nás také přítomnost kooperativního hraní kampaně. Nezvyklé bude i používaní různých vozidel nebo možnost usednout třeba do hydroplánu Catalina a s palubního kulometu kropit zásobovací japonské lodě. Grafický engine stejně jako multiplayer bude postaven na předchůdci COD4. Opět se setkáme třeba s oblíbenými perky. Už víte, jakou hru si budete přát k Vánocům?

Proč se těšit: nepříliš obvyklé prostředí bojů v Tichomoří, strhující atmosféra, používaní vozidel i letadel, kooperativní multiplayer, grafické zpracování
Datum vydání: zima 2008
Výrobce: Treyarch
Web:

(www.callofduty.com)






Herní zprávy
Wolfenstein


Legendární série Wolfenstein bude mít pokračování. B. J. Blazkowicz se vrací a s ním druhá světová válka a také využívání okultních sil.
Foto


Hry se dočkáme až na konci příštího roku. Do té doby si nezapomeňte zahrát bezplatnou multiplayerovou Wolfenstein: Enemy Territory. Stáhnout ji lze třeba odtud

(www.enemyterritory.sk)




Direct X 11


Možná jste si ani ještě pořádně neužili vymožeností Direct X 10 a Microsoft už ohlásil jeho nástupce s číslem 11. Opět se dočkáme vylepšení technologií, třeba lepší podpory vícejádrových procesorů nebo využití grafické karty jako paralelního procesoru. Stejně jako DX10 bude určen jen pro Windows Vista.