Problém Amy Winehouseové

Problém Amy Winehouseové
Sdílej
 

Problém Amy Winehouseové

I legendární festival, jakým je britský Glastonbury, se neobejde bez skandálů. Tím letošním se stal neuvážený výstup zpěvačky Amy Winehouseové proti rapperovi Kanye mu Westovi, který v Glastonbury vůbec nebyl.

Amy Winehouseová to má zřejmě spočítané.

Drogy a alkohol ji totálně srazily na kolena. Avšak pořád ještě zpívá jako nikdo jiný. I tenhle její jediný klad se nyní začíná měnit v problém. Dříve sice bývala při koncertech pod vlivem narkotik, ale nedopouštěla se viditelných excesů. Až na Glastonbury, kde vystoupila jako hlavní hvězda. Před mnohatisícovým davem a televizními kamerami vyřkla v jedné větě své skladby něco ve smyslu "nejsem taková ... (hanlivé označení prostitutky) jako Kanye". Těžko říct, co Amy k téhle urážce vedlo. S rapperem Kanyem Westem neměla nikdy předtím žádný problém. Jedna věc se nabízí. Po ní se připravoval vystoupit Jay-Z, největší souputník Kanyeho Westa. Amy si jednoduše mohla poplést jména a zaútočila na někoho, kdo vůbec nebyl přítomný.

Kanye na její výstup reagoval s odstupem: "Moudrý člověk se nehádá s hlupákem, protože nemůže z dálky určit, kdo je kdo." Amy zkrátka není tím pravým, kdo by spustil tradiční hiphopový beef, tedy válku rýmů. Její zmiňované vystoupení můžete vidět na www.iabc.cz.

P.S. Příště se těšte na další Sound speciál se soutěží.



KRÁTCE
- Elektronické duo Chemical Brothers, jedni z pionýrů taneční hudby, vydají letos 1. září svou další bestofku. Vedle raritních materiálů se na ní objeví i několik zbrusu nových singlů.

- Přestárlí punkeři The Offspring nejenže zazářili na hradeckém festivalu Rock for People, ale vydali i další, již osmou, desku. Rise and Fall, Rage and Grace je na pultech obchodů už přes měsíc.
- Michael Jackson ještě stále žije! Po sedmi letech natočil novou baladu Hold My Hand s černošským zpěvákem Akonem, který k tomu řekl: "Spolupráce s Michaelem je mým splněným snem."
- Hudební tip na těchto čtrnáct dní: i když je polovina prázdnin fuč, letní párty se Soundem pokračuje v plné síle. Další z řady pořádně rozjetých písniček 90. let, které nyní vzbuzují už spíše úsměv nebo pošklebek, je Hyper, Hyper od německých Scooter. Jedna z jejich mála věcí, která se dá zkousnout. YouTube vyhledávací slova: Scooter, Hyper. K vidění na www.iabc.cz.



SOUTĚŽ
Do redakce nám dorazilo několik cédéček Do roka a do dne bohumínského holčičího hiphopového projektu Kenta a několik širokých triček. Dlouho jsme nevěděli, co s věcmi udělat, až Scuottyho napadlo uspořádat soutěž. Pět vylosovaných se může těšit na desku i triko.

Otázka: Kdy začala Kenta zpívat?
a) v dubnu 2008
b) v září 2007
c) v březnu 2007

Odpověď napište na korespondenční lístek a pošlete na adresu redakce nejpozději do 8. srpna 2008 (platí datum poštovního razítka).

Lístek zřetelně označte heslem KENTA. Správnou odpověď a seznam výherců najdete od 20. srpna 2008 na internetových stránkách www.iabc.cz v sekci Soutěže/Výsledky. Úplná pravidla soutěží najdete na www.iabc.cz v sekci Soutěže.


Své otázky týkající se hudby a zvuku a všeho kolem posílejte DJi Scuottymu na stratilik@ringier.cz, do předmětu pište heslo SOUND.