Nabitý až po okraj

Nabitý až po okraj
Sdílej
 

Samsung i900 Omnia: Nabitý až po okraj

NÁŠ TIP


Samsung i900 Omnia navazuje na "novou" módu mobilních telefonů, již odstartoval iPhone. Dominantou telefonu je dotykový displej, který je zároveň stěžejním ovládacím prvkem. Vedle velikosti (3,2 palce) se může pochlubit dobrou čitelností i jemným rastrem - má totiž rozlišení 240 × 400 pixelů. Pod krytem je uložen procesor s taktovací frekvencí 624 MHz, což na mobilní telefon není vůbec málo. Připočteme-li ještě velkou paměť, dostaneme slušný výkon. Za operační systém výrobci vybrali Windows Mobile 6.1 Professional. Tím dobré věci zdaleka nekončí: Omnia obsahuje GPS modul, podporuje technologie GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, Bluetooth a Wi-Fi. Fotoaparát má velké rozlišení 5 Mpx.


HODNOCENÍ: 90 %


+ FUNKCE, DISPLEJ
- CHYBÍ PŘÍDAVNÉ OVLÁDACÍ PRVKY (KLÁVESNICE, STYLUS)

VÝROBCE: SAMSUNG
WEB: WWW.SAMSUNG.CZ
CENA: ASI 11 000 Kč


MŮJ MOBIL

Linda, 12 let

Mám Nokii 9110 a používám ji především na psaní esemesek a telefonování. Samozřejmě si na ní můžu prohlížet obrázky, pouštět písničky a hrát hry, ale stejně bych radši chtěla Sony Ericsson.



PTÁTE SE
Co je to IMEI? LIBOR TICHÝ, AŠ

IMEI je 15místné číslo unikátní pro každý telefon. Je vyžadováno při přihlašování mobilního telefonu do sítě operátora, což umožňuje například blokaci kradených telefonů. IMEI se skládá z několika částí, mezi nimiž je kód země, výrobce nebo sériové číslo telefonu.



Prison Break
JAVA


Oblíbený televizní seriál Prison Break vychází jako akční adventura na mobilní telefony. Kopíruje děj první série, čili snahu o útěk Michaela Scofielda. Bohužel ve hře není žádná volnost v plánování. Po celou dobu zdrhání pouze sledujete "rozkazy" typu: promluv si s tamtím týpkem, šlohni ve skladu kudlu a podobně. Hlavní náplní hraní jsou tedy akční scény a logické hádanky.


HODNOCENÍ: 60 %


+ FILMOVÁ PŘEDLOHA, LOGICKÉ HÁDANKY
- LINEARITA


Sony Ericsson nejekologičtějším výrobcem mobilních telefonů
ZAJÍMAVOST


Hnutí Greenpeace pravidelně zpracovává žebříček nejekologičtějších výrobců elektroniky. Zohledňuje použití toxických chemických látek, odpadovou politiku a energetická kritéria. Před Nokii, donedávna nejzelenějšího výrobce mobilů, se dostal Sony Ericsson. Získal 5,1 bodu z 10.