Braid

Braid
Sdílej
 

Hit ABC

Braid vypadá jako obyčejná plošinovka s bezhlavým hopsáním po úrovních. Odhadovat kvalitu Braid podle obrázků by však byla velká chyba. Braid totiž přináší do herního světa originalitu. Je založen na velmi jednoduché myšlence - na posunu času.

Je to geniální logická hra, v níž pro postup úrovní a překonávání překážek využíváte přetočení času zpět či vpřed. Design úrovní je postaven tak, že některé předměty, jako například zámek, příšery, klíče nebo páky, na zpětné převinutí času nereagují.

Zachránit se můžete, i když vás sejme rozzuřený králík nebo dělová koule. Přetočíte čas a jste opět mezi živými. V některých úrovních, pokud zemřete, se navíc objeví váš šedý stín. Ten provede danou akci, a tím vám pomůže překonat překážku. Další fintou jsou zpomalovače času, které ovlivňují nejbližší okolí.

Ale pozor! Braid nepromaže jen mozkové závity a neohromí vás originálním designem úrovní. Dostane vás také půvabnou grafikou, unikátním hudebním doprovodem i příběhem. Škoda, že ho lze hrát jen na konzoli Xbox 360 a je ke koupi pouze přes Xbox Live Arcade. Protože jinak je to téměř dokonalá hra.


Hodnocení: 95 %
+ originální myšlenka, hratelnost, design úrovní, skvělá grafika, hudba, příběh
- dostupné jen na přes Xbox Live Arcade
Výrobce: Jonathan Blow
Web:

(www.microsoft.com/games)





Co se hraje

Legend: Hand of God

Foto

Diablo III již bylo ohlášeno, ale do jeho vydání zbývá ještě dlouhá doba. Na trhu existuje několik náhražek. Třeba Titan Quest nebo Sacred. Ty sice nemají tak dokonalou chuť jako originál Diablo, ale zkrátí vám čekání na jeho třetí díl. Mezi další takové diablovky se řadí i Legend: Hand of God.

Brány do temnot se otevřely a do říše se hrnou zástupy démonů. Vaším úkolem není nic jiného, než před nimi dvířka přibouchnout a nejlépe jim při tom i skřípnout prsty. K tomu však potřebujete mocný artefakt s názvem Hand of God.

Nepříliš nápaditému příběhu nepřidá ani celkem stereotypní hratelnost. Mlátíte potvory, plníte questy a vylepšujete postavu hrdiny. A to hned ve dvou povoláních, které lze vzájemně kombinovat. Na začátku hry si tedy můžete zvolit třeba borce válečníka, který se zároveň vyzná v magii.
Foto

Dvojic je celkem deset. Přestože jejich vývoj a speciální schopnosti nejsou opět nijak nápadité, na nepřátele fungují dobře a přidávají Legend: Hand of God na zajímavosti. Stejně jako jeho povedený soubojový systém s pěknými animacemi úderů.

Neočekávejte od Legend: Hand of God příliš. Příběhem projedete jako meč máslem, nečekají vás nijak výrazné záseky (až na pár bossů), ale bude vás bavit vylepšovat svého reka a pomalu se prokousávat k částem zázračného artefaktu. Zkrátka, až se prořežete ve stylu Diabla na konec, nebudete z toho mít špatný pocit.

Hodnocení: 70 %
Foto

+ slušná grafika, pěkné animace soubojů, dobrý soubojový systém, kombinace dvou povolání, svižná hratelnost, český překlad
- neoriginální příběh, předměty i prostředí, občas problémy s kamerou, málo bočních questů
Výrobce: Master Creating
Web:

(www.legend-game.com)






Na co se těšit
Project Origin


Temné chodby, kde každým krokem očekáváte útok zákeřných nepřátel. Atmosféra hustší než mlha u rybníka Brčálníku, a do toho děsivé zjevení holčičky Almy. To byla v roce 2005 hororová střílečka F.E.A.R., na kterou letos naváže pokračování s názvem Project Origin.
Foto

Strach i zábava by se v něm měly ještě násobit. Děj navazuje na předchozí díl, jen si ho projdete v kůži Michaela Backetta, člena jednotky Delta, která pátrá po vědcích provádějících nebezpečné genetické pokusy.

A je jasné, že se jim to vymklo z rukou. V Project Origin se oproti F.E.A.R. můžete těšit třeba na boj v těžce ozbrojených robotech, rozmanitější prostředí včetně rozsáhlých akcí v troskách města, nové nepřátele, zbraně i podstatně hrozivější schopnosti Almy. Ten, kdo má pro strach uděláno si Project Origin užije.

Proč se těšit: nový příběh, zbraně nepřátele, rozmanitější prostředí, boj s mechy, více děsivější a nebezpečnější Alma, parádní hororová atmosféra
Datum vydání: listopad 2008
Výrobce: Monolith Productions
Web:

(www.projectorigingame.com)





Herní zprávy

Red Alert zdarma

Do konce roku bychom se měli dočkat pokračování strategie Command & Conquer: Red Alert 3. Pokud chcete poznat první díl této legendy, můžete si třináct let starý, ale stále parádní kousek oficiálně stáhnout z

(www.ea.com/redalert/news-detail.jsp?id=62)


Celková velikost obou disků je zhruba 1 GB.
Foto

Zahrajte si na Picarda


Star Trek Online je připravovaná MMORPG zasazená do universa Star Treku. Zažijete dobrodružství v cizích světech a na podivných planetách, navštívíte Vulkán, Bajor či Andorii, budete moci vylepšovat svou loď a mnoho dalšího. Hra vyjde pravděpodobně až v roce 2009. Více na:

(http://startrekonline.com/node/94)