Noční hlídka

Noční hlídka
Sdílej
 
Vlkodlaka, upíra ani čaroděje jen tak na ulici nepotkáte. V knize Sergeje Lukjaněnka a také ve filmu Noční hlídka narazíte na takové potvory na každém rohu. Jen je na první pohled nepoznáte.

Foto
Stejně jako u hlavního hrdiny taktické strategie Noční hlídka, jejíž engine vychází ze hry Silent Storm. I zde se pohybujete v reálném čase, a jakmile dojde na souboje, hra se přepne do tahového režimu. Následně může vaše postava i několik spolubojovníků uplatnit rozvíjené schopnosti, včetně těch magických a nadpřirozených. Za přidělené body provádíte akce a snažíte se nepřítele zničit. Noční hlídka vás protáhne spletitým příběhem na motivy stejnojmenného filmu, čeká vás rozvíjení postavy v několika specializacích, průniky do paralelního světa a napínavé taktické souboje.
Foto


Výběr specializace


Hlavní hrdina a některé další postavy si mohou vybrat ze dvou hlavních specializací - Temných a Světlých. Ty jsou pak dále rozděleny na další kategorie. Když se přidáte na stranu Temných, musíte si vybrat jednu z následujících rolí.
Foto

• Vlkodlak

Jako vlkodlak se budete moci transformovat do zvířecí podoby. V ní jste především šelma, která dokáže v boji zblízka drtivě zasáhnout nepřítele třeba mnohonásobnými výpady. Ve svých schopnostech máte i léčbu sebe i spoluhráčů.

• Temný kouzelník

Temní kouzelníci se specializují na používání magických předmětů a artefaktů. Nejsou tak silní jako mágové, ale dokážou vytvářet amulety a tím mají přístup k široké škále kouzel. Jejich amulety mohou užívat i ostatní. Bez amuletů nejsou příliš silní.
Foto

• Temný mág

Temní mágové používají svá kouzla přímo. Jsou velmi nebezpeční v boji a dokážou rozsekat nepřítele mnoha útočnými kouzly. Jsou odolní proti magickým vlivům, ale nepouštějte je do první linie. Tam patří vlkodlak.

• Upír

Foto

Jako upír budete ke svému životu potřebovat krev. Bez ní se dlouho neobejdete. Většina upírů má malé magické schopnosti, ale mohou se vyvinout a pak používat některá z kouzel z arzenálu Temných mágů. Umí také na dálku krást magickou a životní sílu.



Ze hry do reality

Filmová Noční hlídka

Pokud se před hraním podíváte na ruský film Noční hlídka, budete lépe chápat výskyt postav a také celkový děj. Filmové zpracování je překvapivě povedený thriller o zápasu mezi vyvolenými kastami stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu čerpají z lidské energie. Snímek měl premiéru v roce 2004 a překonal všechny ruské rekordy návštěvnosti kin. Více na

(www.foxsearchlight.com/nwnd)





Jedno ucho
Jak si mám koupit hry, které už nejsou v prodejnách?Tomáš
Foto

Ahoj, PC hry z Edice ABC, které už nejsou v prodejnách, si můžeš objednat na dobírku. Napiš na objednavky@praguepromotion.cz
Info najdeš také na

(www.praguepromotion.cz/prod.htm#abc)


Zuzana

Dotazy pište na zuzana.lestinova@ringier.cz, předmět EDICE.