iPhone 3G: Jablko přichází

iPhone 3G: Jablko přichází
Sdílej
 

iPhone 3G: Jablko přichází

NÁŠ TIP


Po dlouhém čekání došla na konci srpna řada i na Českou republiku a začal se zde prodávat Apple iPhone 3G. Jeho hlavními zbraněmi jsou kvalitní displej, intuitivní dotykové ovládání a elegantní design. Ovládací systém je opravdu velmi povedený, takže i méně zdatný uživatel si na něj rychle zvykne. Také rychlost reakcí a interní paměť 8 GB nebo 16 GB jsou předností. Přístroj však trpí mnohými nedostatky. Přestože iPhone má ve výbavě bluetooth, neumí přes něj posílat soubory a nepřipojíte k němu ani stereo sluchátka. Vadou na kráse je i absence podpory Mass Storage, nutnost dokoupení aplikace pro posílání MMS nebo na dnešní poměry horší fotoaparát. Pokud však tyto funkce nevyužijete a nevadí vám nutnost používat iTunes v počítači, může být iPhone dobrou volbou - třeba pro image.


HODNOCENÍ: 60 %

+ OVLÁDÁNÍ, MULTIMÉDIA, DESIGN
- NEUMÍ NĚKTERÉ ZÁKLADNÍ FUNKCE, VYSOKÁ CENA

VÝROBCE: APPLE
CENA: OKOLO 14 000 Kč U 16GB VERZE


Spore - zábavná, ale krátká
JAVA


Velmi očekávaná hra Spore se už objevila na vašich počítačích a přišla i na mobilní telefony. Začínáte v ní s jednobuněčným organismem a postupným procházením celkem 18 úrovní máte možnost jej postupně vylepšovat, měnit jeho tvar, vlastnosti nebo barvu. Úrovně jsou graficky a barevně nápadité, ostatně jako celá hra. Ta je však celkově moc krátká. Její délku nezachrání ani mod Arena, ve kterém můžete bojovat s vámi vytvořenými potvůrkami.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ZÁBAVNOST, GRAFIKA
- VELMI KRÁTKÉ


Pět mega za babku
LG KC550


Pokud chcete telefon s výsuvnou konstrukcí a s kvalitní multimediální výbavou za rozumné peníze, rozhodně nepřehlédněte LG KC550. Za příznivou cenu nabízí fotoaparát s rozlišením 5 Mpx s ojedinělou možností natáčet video v rozlišení 720 x 480 bodů. Fotoaparátu nechybí autofocus ani přisvětlení. K tomu LG přidalo i FM rádio, možnost prohlížení fotografií a videí přímo na TV a pohybový senzor. Telefon neurazí ani vzhledem.
Jedinou slabší stránkou je tak datová výbava a pomalejší reakce.


HODNOCENÍ: 70 %

+ 5MPX FOTOAPARÁT S MOŽNOSTÍ VIDEA
- V ROZLIŠENÍ 720 x 480 BODŮ POMALEJŠÍ REAKCE

VÝROBCE: LG
CENA: ASI 5000 Kč


Vše pro Nokii
ZAJÍMAVÝ WEB

Seriál zajímavých webů začnu stránkami o telefonech lídra trhu. Tím je Nokia.
Nokiamania se o veškeré dění okolo tohoto finského výrobce zajímá velmi důkladně. Naleznete zde mnoho recenzí a rad, obsáhlé fotogalerie, ale třeba také aktuální přehled verzí firmwaru téměř všech modelů této značky. A pokud nějakou informaci nenajdete přímo, můžete to zkusit také na přidruženém diskusním fóru, kde je zaregistrováno více než 80 tisíc uživatelů.
www.nokiamanie.cz



MŮJ MOBIL

Anna, 12 let

Mám Nokii 3300, nejčastěji na ní hraju hry a samozřejmě z ní telefonuju. Nokia je sice dobrá, ale přála bych si Sony Ericsson.