Už máte svou hru?

Už máte svou hru?
Sdílej
 

Zkuste něco vytěžit!

Co mají společného Zelený Raoul, kocour Mourrison a horník z OKD? Všichni tři účinkují v komiksech. V ábíčku vyšel před časem (3/2008) návod, jak si on-line udělat komiksový proužek neboli strip. Ale jak nám napsal čtenář Aleš z Frýdku, suprový generátor komiksů najdete také v češtině. A to kupodivu na stránkách společnosti těžící uhlí. Komiks má tři okénka a může se odehrávat v různých prostředích: samozřejmě v šachtě, ale také třeba v kanceláři, v hospodě nebo pod širým nebem.



Na výběr máte různé druhy postaviček: tedy již zmíněného horníka, mladou dívku či chlapa v obleku neboli kravaťáka. Texty do bublin musíte vymyslet sami. Pokud se vám povedou, můžete poslat výsledný komiks e-mailem rovnou kámošům.
www.hornickykomiks.cz


Co to bylo?
KURIOZITA


Stalo se to před sto lety, ale nikdo té záhadě ještě nepřišel na kloub: takzvaný tunguzský meteorit, který 30. června 1908 zpustošil kus Sibiře v Rusku, ale nezanechal po sobě žádné stopy. Mohl to být úlomek komety, malý asteroid nebo třeba kousek antihmoty. Mohli to být i mimozemšťané? Nejspíš ne, ale tím záhada není méně záhadná. Všechny dostupné informace i teorie najdete na speciálním webu, který vznikl ke stoletému výročí.
www.tunguzskymeteorit.cz


Plácačky připravit!
VIDEO


Pomáhat a chránit. Je vám to povědomé? Mělo by, vždyť je to motto české policie. Dobře si prohlédněte video, které je už pár měsíců na YouTube. A zkuste si tipnout: Policisté na něm spíš někomu pomáhají, nebo někoho chrání? Těžko říct, každopádně však hrají výborně pálkovanou. Lépe řečeno plácačkovanou. Odpalovat kamínky policejními plácačkami není žádná legrace, ale na těch dvou je vidět, že nelitují namáhavého tréninku.
http://bit.ly/policajti


Aport!
VIDEO


Není pravda, že psa baví aportovat donekonečna, ale každopádně má větší výdrž než jeho majitel. Z tohoto nepoměru bychom mohli vyvozovat, že psi s námi lidmi nemohou být nikdy doopravdy šťastní. Ale recept na psí aportovací štěstí existuje! Jmenuje se automatický odpalovač tenisových míčků. Stačí psa naučit tento přístroj správně používat.
http://bit.ly/aport


Už máte svou hru?
ZÁSAH ABC

Hry hraje na počítači nebo na webu každý. Jsou jich tisíce, ty nejlepší vám v ábíčku doporučujeme. Ale co dělat, když vás všechny omrzí nebo když nemůžete narazit na tu pravou? Snadná pomoc. Vyrobte si vlastní!

Teď se asi kysele usmíváte. Vytvořit hru je úkol pro tým programátorů, a to nejméně na několik dní. Ty nejvymakanější hry dokonce vznikají celé měsíce. Jak byste to tedy mohli zvládnout vy? Popravdě řečeno, celkem jednoduše. Váš výtvor sice nebude schopen soupeřit s hity jako Need for Speed, ale pokud máte pár nápadů a strávíte nad nimi aspoň jedno odpoledne, budete příjemně překvapeni výsledkem.

Kouzlo se jmenuje Playcrafter. Zbrusu nová webová aplikace vytvořená v Americe pokračuje v trendu, který na webu dělá z obyčejných čtenářů, hráčů či prostě uživatelů tvůrce. Začalo to blogy (každý může být novinářem!), pokračovalo videem (proč se na YouTube nestát filmařem?) a teď se rojí amatérští developeři her.

Výroba hry v Playcrafteru je jednoduchá. Nemá cenu ji podrobně popisovat, lepší je si to vyzkoušet. Vyberte si jednu ze šablon a pak pokračujte na vlastní triko. Záleží na tom, jak moc má být vaše hra originální. Když plně využijete dobrou šablonu, můžete stvořit hru opravdu za pár minut. Ale pokud budete chtít vlastní grafiku a hudbu, je to práce na několik dní. Ale vyplatí se to.

Hodně zdaru. Pokud se vám hra podaří, můžete ji nechat na serveru Playcrafteru, aby si s ní hráli ostatní. A můžete ji také vložit na svůj web nebo blog. A když bude fakt dobrá, pošlete nám odkaz. Zveřejníme ho v této rubrice.
www.playcrafter.com


Bum bum!
WWW GAMESA


Když šlápnete na bombu, většina her končí. Ve hře Boombot je to naopak: odpálením bomby hra začíná a vy ji musíte bouchnout přímo pod sebou. A měla by to být pořádná šlupka, protože k cíli každé úrovně vás donese právě tlaková vlna. Princip téhle hry je, že odpalujete bomby tak šikovně, abyste se dostali na určené místo. Boombot má padesát úrovní a v každé na vás čekají překážky - omezený počet bomb, dřevěné krabice, které musíte odklidit z cesty, barely s dalšími třaskavinami. Ty vám zase pomůžou. Pokud jste tak trochu výbušné typy, je to hra přesně pro vás!
www.kongregate.com/games/Ninjakiwi/boombot


Co je zítra?
PROGRÁMEK

Školní rok začal už před pár týdny, ale možná jste si ještě neudělali pořádný rozvrh hodin. Jestli ano, pak ho nejspíš máte na kusu papíru. Ten už je určitě pomačkaný a otřepaný. Co s tím? Vsaďte letos na rozvrh elektronický. Stáhněte si příjemný prográmek, rozvrh hodin si tam naťukejte a pak si nastavte, jak se bude váš elektronický rozvrh chovat. Zda při zobrazení uvidíte vždy jen aktuální či následující den, případně zda si dáte nějaké upozornění na konkrétní předměty. Například: Zítra je děják. Nebude se něco psát? Neškrábe tě nějak v krku? A tak dále. Tenhle rozvrh určitě neztratíte. Tedy... pokud někde nezapomenete celý počítač.
http://bit.ly/rozvrh