KomiksFEST! revue

KomiksFEST! revue
Sdílej
 

Speed Racer

DVD - AKČNÍ / RODINNÝ


Pekelně rychlé závody, auta bojující ve vzduchu a futuristický svět plný intrik. To vás čeká v nejnovějším filmu režisérů Larryho a Andyho Wachowských (trilogie Matrix). Hlavní hrdina nadějný mladík Speed Racer v něm bojuje za volantem svého automobilu Mach 5 proti zkorumpovaným vlastníkům továren na automobily. Porazit je může, jedině když na vlastní pěst vyhraje nebezpečné závody, ve kterých bude bojovat sám proti všem. Nechybí skřípění kol ani skvělé akční scény. Pokud vás pestrý závodní svět zaujal, potěší vás hlavně bonusy na DVD, najdete mezi nimi mnoho informací o propracovaných autech a závodních dráhách.



HODNOCENÍ: 100 %

+ VIZUÁLNĚ DOKONALÉ ZÁVODNÍ SCÉNY, HUDBA
- JEDNODUCHÝ PŘÍBĚH

MAGIC BOX, USA 2008, 129 MINUT
REŽIE: LARRY A ANDY WACHOWŠTÍ

JOSEF CIPRA




Cesta do fantazie
KULT


Animované filmy kreslené japonským stylem manga už dnes nejsou ničím výjimečným, přesto stále vyvolávají rozpor. Diváci buď opěvují jejich originalitu a obrazotvornost, nebo kroutí hlavou, že jsou příliš ujeté. Pokud jste se s anime ještě nesetkali, můžete začít u toho oscarového z roku 2001 - Cesty do fantazie. Osobitě pojatá pohádka vypráví o dívce, jejíž rodiče proměnila zlá čarodějnice Yubaba v dvojici vepřů a ji zaměstnala ve svých lázních, kde hledají odpočinek místní bohové.

Zaujalo vás to? Pak vězte, že v příběhu potkáte třeba skákající hlavy, šestirukého pavoučího muže či přerostlé batole. Nezaručujeme, že si k anime najdete cestu - jisté je, pro vás bude Cesta do fantazie skutečně netradičním zážitkem.


SEN TO CHIHIRO NO KAMIKAKUSHI, JAPONSKO 2001, 125 MINUT
REŽIE: HAYAO MIYAZAKI

HAI




MŮJ FILM
HEJ TY


Kristýna, 14 let

Nejradši mám romantické komedie a taneční filmy. Hodně se mi líbil například Let´s Dance. Naposledy jsem viděla Let´s Dance 2. Nevadí mi ale ani dobrodružné příběhy, jako je třeba Harry Potter.


KomiksFEST! revue
TIP ABC

REVUE - KOMIKSY

Třetí ročník festivalu KomiksFEST! je za dveřmi a na pulty se dostalo druhé číslo KomiksFEST! revue. Je to reprezentativní přehlídka současných komiksů od domácích i zahraničních autorů. Stoupající hvězda světového komiksu a autorka známé Persepole Marjane Satrapiová dává ochutnat ze své připravované knihy Šitíčko.

V revue najdete i skicář Jana Jiříčka (ilustrátora komiksu Mars 44, který vychází v ABC) nebo stránku věnovanou osobnosti světového street artu Shepardu Faireymu známému jako Obey Giant. Objevíte zde i dvě ukázky přepracování české literární klasiky: Svatební košili K. J. Erbena překreslil ilustrátor a hudebník Jaromír 99, Krakatit Karla Čapka zase výtvarník Hza Bažant.

KomiksFEST! revue je výjimečná právě svojí rozmanitostí a nechá vás nahlédnout do dnešního světa komiksů a ilustrace.


HODNOCENÍ: 90 %

+ UKÁZKY ZAJÍMAVÝCH KOMIKSŮ, DOBRÝ ROZCESTNÍK PRO ČTENÁŘE
- NEUŽIJETE SI DLOUHÉ PŘÍBĚHY

SEQUENCE O. S., 2008, 96 STRAN, 150 Kč

HOR




Oko dravce
FILM - THRILLER


Poklidný život rozmazleného Jerryho (Shia LaBeouf) a svobodné matky Rachel (Michelle Monaghanová) se jednoho dne promění ve zběsilou akční jízdu. Z ničeho nic zazvoní telefon a neznámá žena jim zadá zdánlivě nesmyslné úkoly. Pokud je nesplní, hrozí jim obrovské nebezpečí. Jerrymu a Rachel nezbývá než příkazy plnit, čímž se zapletou do komplikovaného plánu, který zosnovala tajemná a všehoschopná organizace. Je jen na nich, jak brzy zjistí, o co ve skutečnosti jde. Autorem původního námětu je Steven Spielberg.


BONTONFILM, USA 2008
REŽIE: D. J. CARUSO
PREMIÉRA 2. ŘÍJNA 2008
OD 15 LET: NEVIDĚLI JSME

JOSEF CIPRA