96 hodin

96 hodin
Sdílej
 

Indiana Jones a království křišťálové lebky

DVD - AKČNÍ / DOBRODRUŽNÝ


Legendární archeolog v podání nestárnoucího Harrisona Forda vyrazil na své nejnovější dobrodružství. Univerzitní profesor tentokrát pátrá po záhadném artefaktu - křišťálové lebce, která prý svému majiteli prozradí všechna tajemství vesmíru. Vydá se za ní až do hlubin peruánské džungle, střetne se se sovětskou agentkou Irinou Spalko, která má na vzácný předmět také zálusk. Film nepostrádá vtip, velkolepé trikové scény a neodmyslitelnou hudbu Johna Williamse. Celkový dojem kazí zbytečně překombinované finále. Království křišťálové lebky přesto patří mezi nadprůměrné akční filmy, rozhodně však nemá šanci stát se filmovou klasikou jako předchozí díly Indiana Jonese.



HODNOCENÍ: 70 %

+ CHARISMATICKÁ AGENTKA IRINA SPALKO V PODÁNÍ CATE BLANCHETTOVÉ
- BEZ DOBRODRUŽNÉHO DUCHA PŘEDCHOZÍCH DÍLŮ


MAGIC BOX, USA 2008, 117 MINUT
REŽIE: STEVEN SPIELBERG

JOSEF CIPRA




Jirkův tajný klíč k vesmíru
KNIHA - DOBRODRUŽNÁ / SCI-FI / HUMOR

Jeden z největších mozků současnosti v oboru teoretické fyziky Stephen Hawking vytvořil společně se svou dcerou výjimečné dílo. Neotřele, na pozadí napínavého děje seznámí čtenáře se základními i nejnovějšími poznatky z astronomie.
Kdyby se takhle učila fyzika, bylo by to super!
Texty doprovázejí vtipné ilustrace Garryho Parsona a mnoho barevných fotografií z vesmíru. Jedinou vadou na kráse je nevkusný přebal knihy, který čtenáře ke koupi tohoto nevšedního díla pravděpodobně nepřiláká. Celý příběh začíná útěkem ochočeného pašíka Bédy. Kdo by se nadál, že toto inteligentní zvíře zavede hlavního hrdinu Jirku přímo do náruče paní Vědy. A jak Jiří uspěje při náročném úkolu zachránit kosmonauta z černé díry? To si už přečtete sami...


HODNOCENÍ: 90 %

+ HUMOR, ZAJÍMAVÉ POZNATKY Z ASTRONOMIE
- NEVKUSNÝ PŘEBAL KNIHY


EUROMEDIA GROUP - UNIVERSUM, 2008, 336 STRAN
AUTOŘI: LUCY A STEPHEN HAWKINGOVI

PES





MŮJ FILM, MOJE KNIHA
Iveta, 14 let

Z filmů se mi v poslední době líbila třeba akční parodie Superhrdina. Parodie mám ráda i jako knížky, nedávno jsem četla Letopisy Blarnie - skvěle se navážejí do série Narnie.


96 hodin
TIP ABC: FILM - AKČNÍ


Sedmnáctileté Kim se splnil sen: rodiče jí dovolili jet s kamarádkou na několik týdnů do Paříže. Romantického města si však dlouho neužívá. Krátce po příletu unese obě slečny organizovaná skupina obchodníků se ženami. Ti ale netuší, že právě udělali osudovou chybu. Kimin otec je totiž bývalý vládní agent a svou dceru miluje tak, že by raději zbořil půlku Paříže, než by ji nechal napospas únoscům. Vydá se po jejich stopách a necouvne před ničím, jen aby Kim zachránil. Za jednoduchým příběhem se skrývá svižně natočený akční snímek, který vás celou dobu udrží v napětí.



HODNOCENÍ: 90 %

+ PŮSOBIVÉ FINÁLE
- POMALÝ ROZJEZD, ŽÁDNÉ DĚJOVÉ ZVRATY


BIOSCOP, FRANCIE 2008, 93 MINUT
REŽIE: PIERRE MOREL

JOSEF CIPRA