UFO: Afterlight

UFO: Afterlight
Sdílej
 
Válka na Zemi skončila a mimozemští Retikulani vystrnadili zbývající lidi na Mars. Na něm se nyní odehraje váš boj o přežití v jedné z nejlepší strategií, která v této edici vyšla. UFO: Afterlight je též finálním a dokonalým závěrem celé UFO trilogie od Altar Games.

Foto
Začínáte na Marsu s malou skupinou techniků, vojáků a vědců. Je nutné se poohlédnout po zdrojích nerostných surovin, vyvíjet nové technologie a rozšiřovat své základny. Na řadu se dostanou i diplomatické styky s jinými rasami obývajícími Mars. Avšak ne všechny jsou přátelské. Proto si musíte vycvičit tým vojáků, udělat z nich specialisty na různé zbraně a bránit kolonizovaná území.
Foto

Výše uvedené činnosti a mnoho dalšího probíhají ve strategické části hry. Jakmile vyrazíte do přímého boje s vetřelci, hra se přepne do taktického režimu. V něm budete zadávat rozkazy členům týmu, zkoumat území a samozřejmě bojovat. Hru lze kdykoli pozastavit a pečlivě každou akci naplánovat. V UFO: Afterlight se velmi šikovně podařilo skloubit taktickou i strategickou část hry, dodat působivou atmosféru a vytvořit originální grafické zpracování. Jedinečný kousek.



JAK KOLONIZOVAT MARS


Zde najdete několik tipů, jak do UFO: Afterlight rychleji proniknout a co nejlépe si ho užít.

Nastavení hry

• Pokud máte pocit, že se hra až příliš často zastavuje, jděte do nastavení hry a vypněte si pro některé události automatickou pauzu hry.
Foto

• Při strategické části hry dobře zvažujte, co by bylo dobré v daný moment udělat. Kromě rozvoje hlavní základny je nutná expanze území, ale nezapomínejte na jeho dobrou obranu.

• Na začátku hry je důležitou surovinou voda a energie. Jejich množství závisí na budovách, které máte postavené. Později objevíte jinou surovinu a voda přestane být tak důležitá.

• Při výrobě je vhodné vyrábět od jednoho druhu předmětu více kusů naráz, protože nějaký čas zabere sestavení výrobní linky.

• Ve hře se nacházejí tři typy povolání – voják, vědec a technik. Každý získává zkušenosti z jiné činnosti.
Foto

• Typ skafandru ovlivňuje počet předmětů a speciálních doplňků, které si může postava vzít do akce.

• Při taktické části hry si dejte pozor, aby se nějaká vaše postava nedostala do palebné linie jiné postavy. Mohli by se postřelit.



Cheaty

Spusťte hru s parametrem enable_system_console=true ("C:Program FilesCENEGAUFO AfterlightUFO.exe" enable_system_console=true) a ve hře stiskněte [~]. Tím aktivujete konzoli a můžete vložit následující kódy:

full_stores – přidá 25 každého vybavení
resource_all – přidá zdroje
add_experience # - přidá zadané množství zkušeností

kill_enemies - zabije všechny nepřátele na mapě v misi



Ze hry do reality

Život na Marsu

Že je na Marsu voda, se vědcům již podařilo dokázat, avšak stále pátrají po průkazných vzorcích, jež by dokazovaly přítomnost živých organismů. V dohlednu je už také cesta lidí na Mars. Podle NASA by se měla uskutečnit v roce 2031. Ale nepůjde o žádný pohodlný výlet. Jen sám let na rudou planetu by měl trvat více jak půl roku.


A když píšeme o Marsu, víte, že se na něm nachází doposud známá nejvyšší hora sluneční soustavy Olympus Mons s výškou 27 km?