Fable II

Fable II
Sdílej
 

Hit ABC

Fable II se nehraje, Fable II se žije! I takto by se dalo toto konzolové RPG charakterizovat. Při prvním spuštění si zvolíte pohlaví své postavy a ještě jako dítě se ocitnete v zemi Albion.


Během dospívání na vás čeká několik rozhodnutí a činů, od kterých se odrazí další vývoj hry. Hranice mezi vaším zlým a dobrým já je tenká a je na vás, kam se přikloníte.

Tohle pohádkově laděné RPG před vámi rozvine plně fungující svět se stovkami NPC postav, solidním příběhem, a hlavně nespočtem možností, jak se můžete uplatnit. Chcete být kovářem, nájemným mordýřem, vlastníkem nemovitostí, hazardním hráčem, či si pořídit manželku a založit rodinu? Všechno je zde možné. Musíte být šikovní nejen v řemeslech a obchodování, ale i v komunikaci s ostatními, při níž je nutné umět používat i správná gesta od laškování až po pošklebky a výhružky. Důležité je také šířit svou slávu a třeba si nechat postavit vlastní sochy.
Foto

Ve Fable II se neobejdete ani bez boje a nebezpečných výprav za monstry, při nichž získáte zkušenosti z kouzlení, střelbě či boji na blízko. Pokud máte rádi žánr RPG, Fable II nesmíte přehlédnout. Hra je navíc obdařena českými titulky!

Hodnocení: 95 %
Výhody: pohádkový, živý a fungující svět, mnoho způsobů, jak vést vlastní život a co dělat, pěkná grafika i příběh, můžete být zlý, nebo hodný
Nevýhody: jen pro konzoli Xbox 360
Výrobce: Lionhead Studios
Web:

(www.fable2.com)





Co se hraje

Pure

Foto

Čtyřkolky jsou v posledním době velmi populární vozítka. Tyhle terénní mašiny s našlápnutými motory dokážou projet skoro všude a lze se na nich dobře vyřádit. Závodní hra Pure posouvá takovéto běsnění ještě dál. Kašle na fyzikální zákony.

Dovolí vám i čtyřkolce provádět několik desítek metrů dlouhé i vysoké skoky a neuvěřitelné triky, včetně salta. Není to žádná simulace, ale čistokrevné arkádové šílenství, při němž vás bude do uší řezat ostrá rocková hudba, zatímco vy se budete řítit po různých tratí s cílem dojet první nebo vyhrát jízdy na body tím, že bude provádět smrtelně nebezpečné triky. A na nich je hratelnost založena.
Foto

Ovládání čtyřkolky je jednoduché, stejně jako dělání triků kombinací jedné klávesy a směrových šipek. Avšak i přes jednoduchost ovládání jsou zde drsné karamboly časté. S rostoucí zkušeností se vám zpřístupňují triky na vyšší úrovní.
Líbila se nám i možnost upravit si mašinu a nastavit ji podle svého gusta. Pure obsahuje více než desítku variabilních lokací. Svými drapáky rozryjete zem ve vysokých horách i pouštích, a to při několika typech závodů od Světového poháru po freestylová klání. Nechte si napumpovat koňskou dávku adrenalinu.
Foto

Hodnocení: 80 %
Výhody: jednoduché ovládání, rychlá a zběsilá jízda, parádní soundtracky, létáni vzduchem a provádění triků, grafika
Nevýhody: pro někoho až příliš arkádové
Výrobce: Black Rock Studio
Web:

(www.disney.com/pure)