Nokia N96: Nic nového pod sluncem

Nokia N96: Nic nového pod sluncem
Sdílej
 

Nokia N96: Nic nového pod sluncem


Na N96 se čekalo jako na nového funkčního krále mezi mobilními telefony. Oproti své předchůdkyni však moc nového nepřináší, navíc se potýká s horším dílenským zpracováním a velmi vysokou cenou. Hlavní novinkou tohoto telefonu je oproti modelu N95 podpora mobilní TV formátu DVB-H. Bohužel pro ni se tento formát u nás prakticky nevyskytuje. Ostatní funkce jsou v podstatě kopií N95, tedy 5Mpx fotoaparát, wi-fi, GPS, datové přenosy HSDPA. Paměť je rozšířena na 16 GB. Také displej s rozlišením pouze 320 × 240 bodů je zklamáním.


HODNOCENÍ: 60 %

+ I PŘES MÁLO INOVACÍ VELMI BOHATÁ VÝBAVA
- VYSOKÁ CENA, ZPRACOVÁNÍ, DISPLEJ

VÝROBCE: NOKIA
CENA: 17 000 Kč


MŮJ MOBIL

Lucie, 13 let

Mám Nokii s fotoaparátem, na typ si teď přesně nevzpomínám. Využívám ji na telefonování a hodně taky na focení. Jiný mobil si nepřeju, protože jsem s tím svým spokojená, ale mohl by mít víc funkcí.


Mumie 3: Hrob dračího císaře
JAVA


Mumie 3 je další z mobilních her na motivy filmu. Gameloft ji pojal jako klasickou 2D plošinovou střílečku. Hlavním hrdinou je Alex (syn Ricka z předchozích dílů), se kterým budete procházet mnoha úrovněmi hry. K postupu vám dopomůžou i pistole a granáty. Jiný arzenál je hrdinovi bohužel zapovězen, což je určitě škoda. Kromě závěrečného bosse není hra nijak těžká, a tak si ji mohou zahrát opravdu všichni. Grafická stránka hry je velice dobrá, vyzdvihnout mohu například měnící se počasí. Zato zvuk patří spíše k průměru.


HODNOCENÍ: 90 %

+ SOLIDNÍ ZPRACOVÁNÍ A ZÁBAVNOST
- NIC NOVÉHO, POUZE DALŠÍ KLON KLASICKÉ STŘÍLEČKY


Sony-Ericsson-cz.com
Jak již název napovídá, stránky se plně věnují švédsko-japonskému výrobci.
Web je prakticky denně aktualizován, a tak s ním budete stále v obraze.
Nechybějí recenze, příslušenství, ZAJÍMAVÝ užitečné návody a nastavení. Za pozornost WEB stojí také velký přehled firmwaru pro všechny telefony Sony Ericsson. Zajímavá je i galerie s unikátním přehledem konceptů telefonů, jak by měly vypadat očima uživatelů.
Nepřehlédnutelná je rovněž obrovská databáze grafických schémat a také sekce download s mnoha praktickými aplikacemi.


Samsung S7330
VYSOUVÁK


U modelu S7330 rozhodně mnoho chyb nenajdete. Jde o telefon vysouvací konstrukce, která je již tradičně u tohoto výrobce velmi kvalitní, což potvrzují i kovové materiály a vzhled. Největší zajímavostí je použití dotykového displeje jako hlavního ovládacího prvku. Místo klasického čtyřsměrného kříže tak pod hlavním displejem naleznete ještě jeden menší. Výrobci to umožnilo měnit dle potřeby význam jednotlivých směrů a pokročit v ergonomii opět o kousek dál. Ani výbava S7330 rozhodně není špatná, a to zejména vzhledem k ceně přístroje. Telefonu tak nechybí 3,2Mpx fotoaparát, kvalitní displej, podpora paměťových karet, bluetooth a další běžné funkce.


HODNOCENÍ: 70 %

+ PROVEDENÍ, VÝBAVA, OVLÁDÁNÍ
- HORŠÍ ČITELNOST DOTYKOVÉHO DISPLEJE NA SLUNCI

VÝROBCE: SAMSUNG
CENA: 5500 Kč